Hur köper jag en Bank Övertagna bil?

July 18

Många människor förbise möjligheten att köpa en bank återtas bil bara för att de är omedvetna om att det är möjligt att köpa bilar som beslagtagits i en bank återtagande. Medan praxis varierar från en gemenskap till en annan, de flesta banker är mer än glada att sälja tagna fordon till intresserade konsumenter. Du kanske har möjlighet att köpa en bank övertagen bil genom en auktion som innehas av banken eller genom att prata med en skadeförebyggande eller lån officer på en lokal gren.

En av de vanligaste sätten att få en bank återtas bil är att kvalificera sig för och delta i en auktion av banken. I vissa områden kommer lokala banker ordna fordon som beslagtagits efter gäldenärer fullföljer sina billån säljas till en privat auktion. För att kvalificera sig, är det nödvändigt att få en remburs från din bank, bekräftar att du är godkänd för finansiering upp till ett visst belopp, eller att du har reserver i hand för att betala för den övertagna bilen kontant. När beviljas tillträde till auktionen, är du fri att titta över tillgängliga lager, ställa frågor om var och en av fordonen, och delta i auktionen om du väljer.

En alternativ strategi är att samråda med banktjänstemän angående eventuella fordon som nyligen har återtas och avgöra om någon av dessa märken och modeller fångar ditt intresse. Många grenar kommer att behålla listor över nyligen återtagna fordon som är i kontrollen av banken inom ett visst geografiskt område. Om en av dessa bilar är av intresse, kan du avgöra vad banken vill för fordonet, sedan ordna att inspektera den. Förutsatt att bilen är i anständigt skick och värt det begärda priset, kan du antingen betala kontant för att förvärva banken återtas bil eller ordna finansiering.

En av fördelarna med att köpa en bank återtas bil är att bankerna ofta är angelägna om att kompensera sina förluster på den falle lånet. Det innebär att det ibland är möjligt att få en god kvalitet begagnad bil för betydligt mindre än vad du skulle betala på en begagnad bil mycket. Om fordonet i fråga ägs av banken som du använder för dina personliga konton, ordna finansieringen kan ofta åstadkommas på ett par timmar i stället för att ta en dag eller två, vilket gör det möjligt att vara på väg i mycket liten tid.

  • Köpa en bank övertagen bil är ett bra sätt att få en god kvalitet begagnad bil för betydligt mindre än vad du skulle betala på en begagnad bil mycket.