Hur hittar jag Rent-till-eget boende?

September 11

Hyr att äga bostäder är ett alternativ som många använder för att köpa ett hus. Denna typ av avtal är ofta tillgängliga i många länder runt om i världen, och kan göra det möjligt att köpa ett hem, även om det inte finns en massa pengar för en handpenning. Om du är intresserad av idén att lokalisera hyra till egna bostadsmöjligheter i ditt område, det finns många olika prisvärda alternativ i de flesta samhällen.

Ibland kallas ett leasingavtal köpoption, hyra till egna bostäder är ett arrangemang som gör det möjligt för blivande husägare att hyra fastighet med möjlighet att formellt köpa fastigheten vid en senare tidpunkt. Många av dessa typer av optioner tillåter hyresgästen att hyra hem för ett till två år, sedan utnyttja en option att köpa fastigheten till ett förutbestämt pris. I många fall är hela eller en betydande del av den månatliga abonnemangs appliceras på utestående saldot.

Ett bra ställe att börja leta efter hyra till egna bostadsmöjligheter är i den lokala tidningen klassificerad avsnitt. Var särskilt uppmärksam på fastigheter som annonseras som "till salu av ägaren." Även om dessa indikerar generellt ägaren vill sälja fastigheten direkt, det finns en god chans att du kan arbeta fram en hyra till egna överenskommelse. Detta gäller särskilt om fastigheten har funnits på marknaden under en tid.

Det finns fastighetsmäklare som behandlar den nischmarknad för hyra till eget boende. Ofta handlar det om screening sökande till villaägare, som i någon typ av hyressituation. Skillnaden är att hyresavtalet innehåller en klausul som gör det möjligt för hyresgästen att sätta i ett erbjudande att köpa fastigheten vid olika intervall under hela hyresavtalet. Ofta kommer mäklaren hjälpa hyresgästen säkra nödvändig finansiering för att göra den slutliga köpet. Fastighetsmäklare kan också hjälpa hyresgästen att förstå det väsentliga i ett markavtal eller ett avtal om dådet, inklusive rättigheter och skyldigheter som är förknippade med sådana avtal.

Fastighetsägare som vill sälja en del av sina fastighetsinnehav kan välja att hantera själva förhandlingarna. Ofta är dessa vildar annonsera direkt i tidningen klassificerad eller i lokala vecko publikationer ägnas åt att köpa och sälja ett brett sortiment av varor, inklusive fastigheter. Även om detta är inte alltid fallet, hyra till egna bostadserbjudanden som dessa kan också komma med privat finansiering som tillhandahålls av fastighetsägaren bör hyresgästen utöva sin option att köpa hus och mark.

Hyr att äga bostäder är ett bra sätt att uppnå bostadsägande, särskilt för personer som funderar på att köpa sitt första hus. Hyresgästen har möjlighet att bo i hemmet under en tid och avgöra om fastigheten och det omgivande området är perfekt för att slå sig ner permanent. I händelse av att köpoptionen utnyttjas, erhålla finansiering är normalt en enkel uppgift som kan utarbetas på några dagar.

  • Hyr-till-eget boende kan vara en väg till bostad för personer som inte är berättigade till en inteckning.
  • Fastighetsägare listar ibland hus i platsannonser lokala tidningen.
  • Hyra att äga kan vara ett bra alternativ för förstagångsköpare.