Vad är en fransk Rolling Pin?

October 17

Den franska kavel är ett användbart verktyg i köket för bagare, särskilt de som gillar att koka ihop bakverk, rulla ut socker cookies, eller göra formade bröd och rullar. Standarden stift är vanligtvis 2 inches (5,08 cm) eller mindre i diameter, och kan komma i varierande längder; 18 inches (45,72 cm) tenderar att vara den mest populära längden. Vad skiljer den från andra vals stift är att den har inga handtag, och är avsmalnande i varje ände. Det är i huvudsak en rund, vanligtvis av trä, pinne med en viss tjocklek.

Många människor som bakar regelbundet säger att de föredrar det franska kavel till andra typer eftersom du får en "känsla" för degen bättre med ett. Vikten du placerar på tappen ändras inte av det faktum att du är röra rullar eller handtag. Detta kan motsvara en större precision i rulla ut bakverk eller andra typer av deg.

Andra gillar den enkla hand om den franska kavel. När du har använt den, du bara ge det en snabb tvätt med lite tvål och vatten. Du bör inte över scrub det eller använda överskotts tvål. Istället bara ge det en kort tvätt och låt det torka. Dessa rullande stift är oftast trä, och för mycket tvätt kan orsaka trä att avklinga eller varp över tiden, vilket kan påverka hur väl stift fungerar. Du ska aldrig placera en trä kavel i diskmaskinen.

Eftersom hållbarhet kan vara ett problem om det kavel inte är ordentligt omhändertagna, det finns vissa plast, silikon, och marmor stift gjorts i den franska kavel stil. Dessa kan vara lite tyngre, och många tycker dem underlägsna trä stilar. Vissa kan vara ganska dyr, medan den genomsnittliga franska trä kavel är relativt billigt.

Det finns några saker du bör inte använda den franska kavel för. Många recept kommer att hänvisa dig att använda rullande stift för att krossa nötter eller frön, antingen genom att slå dem med stiftet eller upprepade gånger rulla stiftet över dem. Detta kan leda till att träet blir ärrig, och gör det mycket lättare för degen att hålla stiftet som följd. Matberedare, eller gamla rullande stift som har ersatts av nya kavel, är bättre val för att krossa hårda ingredienser.

Det är oklart varför detta brödkavel anses franska. Det finns lite historia om när eller var stiftet utformades. Det är säkert så att många franska kockar föredrar dessa stift. Kockar som gillar dem citerar inte bara "känna" av degen är bättre, men också den relativa lätthet med vilken dessa rullande stift kan manipuleras.