Vad är Online Prutning?

February 16

Med tillkomsten av elektroniska transaktioner via Internet, har processen för online-förhandlingar blivit en vanlig metod. I huvudsak är online-förhandlingar möjligheten att förhandla för en mängd olika typer av varor och tjänster. Som ett resultat, konsumenterna kan få konkurrenskraftiga priser för ett brett spektrum av produkter, bland annat granskning och ansöker om kortsiktiga och långsiktiga arbetstillfällen. Här är några exempel på förhandlings nätet som är vanliga idag.

Söker nätet fynd är mycket annorlunda från att använda en auktion webbplats. Med en auktion program, det finns en förutbestämd lägsta bud som måste uppfyllas. Elektronisk köp via en online förhandlings sajt innebär att bestämma vad du är villig att spendera och göra en offert. Säljaren är fri att acceptera eller avslå din engångserbjudande. I detta scenario är den potentiella transaktionen betraktas som fullständig. Du kan lämna ett annat erbjudande, men skulle det anses vara en ny transaktion i stället för en fortsättning av samma erbjudande.

Till exempel kan du vara på marknaden för en ny bil. Att hitta en webbplats som bedriver online-förhandlingar, skulle du välja en modell som du vill, med de funktioner du önskar. Använda plats förhandlingsmedel, skulle du skicka ditt erbjudande. På kort tid, skulle du veta om erbjudandet är acceptabelt eller har avvisats. Om erbjudandet accepteras, du sedan ordna att betala för fordonet. Om erbjudandet avvisas, kan du avgöra om du vill skicka in ett annat erbjudande, eller handla någon annanstans.

Online förhandlingar är också vanligt att sådant som hushållsmaskiner och hantverk. Processen är fortfarande densamma. Du förhandla om inköpspriset, samt alla tillhörande avgifter, såsom frakt och hanteringskostnader. När du och säljaren komma till rätta, kan du skicka betalningen och invänta leverans av produkten.

En annan tillämpning av online-förhandlingar innebär inte sälja varor eller tjänster. Istället kan den online-förhandlingar vara ett byteshandel för utbyte av varor eller tjänster. Som ett exempel kan du erbjuda att ge en gratis oljebyte till säljaren i utbyte mot dag gratis gräsmatta vård. Byteshandel som ett medel för online-förhandlingar gör det möjligt för människor att få tjänster via något som han eller hon redan besitter i vägen för varor eller talanger, snarare än att förlita sig på en monetär betalning. Således lägger online-förhandlingar en helt ny dimension till begreppet på online detaljhandeln, eftersom den inte nödvändigtvis bedrivs på tillståndet för användning av pengar i utbyte.

Online förhandlingar kan också användas som ett sätt att acceptera frilansuppdrag. Till exempel, frilansande skribenter ibland använda sig av online-förhandlingssajter för att komma in bud på ett kortsiktigt projekt. Vanligtvis kommer frilansare ger information om hur mycket lön begärs för arbetet, inklusive en uppdelning timmar som kommer att ägnas åt projektet, betalningsvillkor och leveransdatum för den färdiga artikeln eller annan skrivprojekt. På liknande sätt, oberoende ingenjörer, designers webbplats, och andra kan använda online förhandlingar för att säkra arbetsrelaterade projekt.

Köpa på nätet har blivit en vanlig metod för många människor. Samtidigt köper poster till nätbutiker till fasta priser och med hjälp av auktionssajter för att engagera sig i budgivning är mycket vanligare, är begreppet online förhandlingar få en hel del uppmärksamhet. Allteftersom tiden går kommer innovativa sätt att anställa på nätet förhandlingar fortsätter att visas.

  • Online förhandlingar är förmågan att förhandla för en mängd olika varor och tjänster.