Rengöring Laminatgolv

May 2

Det verkar som om någon gång du slår runt längre, du kan hitta laminatgolv i våra hem. Till stor del beror detta på att laminatgolv är ofta billigare alternativ att gå med. Även om det kan vara det billigaste alternativet till en början, om du inte går om rengöring laminatgolv korrekt, kan du snart finna dig som vill betala det högre kostnader för att ersätta det, eftersom det inte längre ser bra ut. Här är några alternativ som du kan använda för att se till att du rengör ditt laminatgolv till bäst av din förmåga, samtidigt som det ser så bra som möjligt.

  • Fiber moppar och specialiserade städare. På de flesta byggvaruhus och golv butiker, kan du köpa en specialiserad "fibermopp" som kommer att fungera mycket bättre om rengöring golvet än en vanlig man. Medan moppen kommer du tillbaka runt $ 20, kommer det att pågå en bra fem år om du tar väl hand om den. Följ bara den riktning som kommer med moppen för att få bästa effekt, och att ta väl hand om den. Det finns också specialiserade rengöringssprayer tillgängliga på samma butiker. Dessa städare, medan de är ganska dyr, kan pågå i upp till sex månader om du använder dem på rätt sätt.
  • Regelbunden moppning och dammsugning. Skapa och följa en regelbunden rengöring schema för ditt laminatgolv, oavsett om du tror att det verkligen behöver det eller inte. När du gör börjar städa ditt laminatgolv, sopa upp, då vakuum, följt av mopp. Den svepande gör att du kan få större bitar av smuts och fett, medan vakuumet gör att du kan få dem svårare att nå områden (t.ex. vinklar och vrår) fin och ren. För lätta trafikområden, bör du kunna få med enbart sög och rengöring såhär en gång i veckan, men du bör göra detta minst två gånger i veckan för högre trafikområden.
  • Rengör omedelbart. Låt inte någon röra som kan falla på laminatgolv att sitta där. Ju längre du låter mässar stanna på laminatgolv, då desto svårare kan det vara att få det aktuella området rent.
  • Om säker, använd en ånga mopp. Med de flesta laminatgolv det är säkert att använda en ånga mopp, men du kommer att vilja kontrollera med tillverkaren innan du använder en på din. Dessa ånga moppar verkligen är effektiva i att göra något djupt rengöring som inte brukar lämna eller tvålfilms.
  • Var försiktig. Som med alla typer av golv, desto mer vård som du uppvisar desto lättare blir det att rengöra och ju längre det varar. Helst med laminatgolv du kommer att använda möbeltassar för att skydda golvet från dina möbler, kommer inte ha skor, och kommer inte att tillåta husdjur i dessa områden. Men om du är villig att leva med vissa slitage, då kan du klara dig med endast möbler stoppning.