Återbesök Formatering Shortcut Key Behavior Förändringar i Word 2000

October 3

Flera frågor sedan publicerade jag ett tips om hur det fanns en subtil formatering kortkommando förändring i Word 2000. Omedelbart efter den frågan, flera personer skrev att indikera att de inte hade observerat samma beteende på sina system. Detta var testet:

  1. Skriv meningen "Det här är ett test."
  2. Placera insättningspunkten precis före den första bokstaven "t" i ordet "test."
  3. Tryck på CTRL + B. Detta slår på djärva formatering.
  4. Skriv ordet "singel", utan mellanslag eller något efter det. Ordet bör vara i fetstil.
  5. Tryck på CTRL + B. Detta stänger av djärva formatering.
  6. Tryck din slutliga utrymme att skilja ordet "enda" från ordet "test".

Dessa steg detalj exakt hur du förväntar Word att bete. Jag rapporterade att detta inte var fallet i Word 2000, dock. På mitt system, efter steg 5, hela sammansatta ordet (singel | test) vänder tillbaka till normal text, unbolded. Några andra som skrev mig angav att de inte hade upplevt samma problem. När de konfronteras med två olika beteenden använder samma programvara, innebär detta att det finns en god chans att någon form av konfigurationsinställning påverkar beteendet.

Tja, tack vare veteranen WordTips läsare Phil Rabichow, mysteriet är slutligen avgjord. Om du visar fliken Redigera i dialogrutan Alternativ, kommer du att se ett alternativ rätt när man väljer, Automatiskt Välj helt ord. Denna inställning används vanligtvis för att snabba upp vissa typer av redigeringsfunktioner. Det förefaller dock att det styr också nämns skillnaden beteendet i Word 2000. Om kryssrutan är avmarkerad formateringen kortkommandon (CTRL + B för fetstil, Ctrl + I för kursiv stil, och CTRL + U för understrykning) allt arbete som beskrivs i stegen ovan. Om kryssrutan är markerad, då kortkommandon uppvisar den udda beteende jag märkt och rapporteras. (Se figur 1.)

Återbesök Formatering Shortcut Key Behavior Förändringar i Word 2000

Figur 1. Fliken Redigera i dialogrutan Alternativ

Nu, för att lägga till mysteriet, det är bara en förändring i Word 2000. I tidigare versioner av Word det spelar ingen roll vad inställningen är på fliken Redigera, fungerar programmet som du förväntar dig. Vad innebär det för dig? Helt enkelt att om du använder Word 2000, måste du bestämma vilken funktion du värderar mer: det automatiska valet av ord, eller en väl fungerande kortkommandon.

WordTips är din källa för kostnadseffektiv Microsoft Word utbildning. (Microsoft Word är det mest populära ordbehandlingsprogram i världen.) Detta tips (620) gäller för Microsoft Word 97 och 2000.