Vad är Salmagundi?

February 16

Salmagundi är en allmän term för en mängd olika förberedda sallader och liknande rätter som innehåller en massa olika element, såsom kött eller andra proteiner, ostar, grönsaker, oljor och andra förband. Allt detta kan verka mycket vaga, och på sikt av dess användning, har ordet i stort sett tillämpas beredda livsmedel. Den gemensamma avtal för Salmagundi är att inkludera alla dessa objekt på en bred, flat tallrik, och att ringla dressingen eller oljor över hela plattan.

Vissa människor tillskriver Salmagundi till klassiska brittiska samhället. Ordet är efter ursprung huvudsak franska, och hänvisar till en något slumpmässig samling av element. Synonymer för detta ord är "mischmasch" och "olio" och alla dessa kan hänvisa till mer än bara en sallad eller mat post. Till exempel kan en Salmagundi också vara en butik eller butik som säljer många eklektisk objekt.

Bland de många typer av kött som ingår i denna maträtt, kyckling, nötkött, kalkon, nötkött och griskött är alla ganska vanliga ingredienser. Olika ostar kan följa dessa. Ibland kan det hända skaldjursprodukter ingå i vissa versioner av Salmagundi, inklusive sardiner eller ansjovis, samt rökt eller inlagd sill, som är en stapelvara i vissa regioner i världen.

Utöver ovanstående Salmagundi kan också innehålla många vegetabiliska beståndsdelar, från sallad, gurka och andra gröna grönsaker, till andra objekt som tomater och oliver. Andra proteiner kan också inkluderas, såsom hårdkokta ägg, eller en mängd olika nötter. Till exempel, mandel, jordnötter, valnötter eller andra lokalt tillgängliga nötter kan läggas ovanpå de andra sallad elementen.

Bortsett från de mer varierande typer av rätter som kockar kan hänvisa till som salmagundis, är en tydligare version av denna maträtt kända i Karibien områden som "Solomon Gundy". Denna variant av skålen innefattar sill. Cooks lägga paprika och lök, liksom andra smakingredienser, till fisken.

Vid användning av denna typ av recept som en del av samtida, internationell eller eklektisk rätter, eller i en särskild kulinarisk sammanhang är det viktigt för kockar att förstå dess historiska användningsområden. Det finns en bra mängd flexibilitet i vad som utgör denna maträtt, men att använda det på rätt sätt, bör kocken kunna komma med historiska exempel eller baser för en inspirerad version som han eller hon skapar. För en kock som kan göra detta, kan Salmagundi vara ett mycket bra sätt att presentera en hel massa olika livsmedel på ett mycket kreativt sätt.

  • Vissa versioner av Salmagundi inkluderar sardiner eller ansjovis.
  • Jordnötter sätts ibland till Salmagundi.