Vad är Mochiglass?

April 25

Mochiglass är en bit stora japanska efterrätt som består av en glasskärna insvept i en mjuk, ris baserad deg kallas mochi. Mochi själv är en typ av riskaka gjord med klibbiga, pulveriserat ris som formas till en särskild form. Varje Mochiglass bollen ser ut som en liten golfboll och har en kombination av kontrasterande texturer och smaker. Serveras som dessert eller som plockmat, innehåller Mochiglass mestadels kolhydrater, fett och socker. Både degen och glass finns i många olika smaker, vilket leder till en del fascinerande smakupplevelser.

Denna dessert är mycket populärt i Japan, delar av Asien och vissa delar av USA. Den mochi yttre höljet har en seg, klibbig konsistens och håller glassen inuti smälter. Det kan dammas med en beläggning av strösocker. Hela dessert är ganska liten i storlek jämfört med en traditionell glasstrut, vilket gör den till en utmärkt mellanmål. Detta gör det möjligt för hard-core dieters att ägna sig åt att äta glass utan att korsa deras kalorigränser; typiskt, innehåller en enda Mochiglass bollen cirka 100 kalorier.

De innehåller lite näring, men eftersom de är bara en kombination av mjölk i form av glass och klibbig ris. Det finns en lockande utbud av mochi glassar med verkligt exotiska smaker i olika färger. Det är möjligt att hitta smaker som choklad, jord grönt te, eller matcha och jordgubb. Röda bönor pasta eller Azuki, kokos och vanilj är några andra vanliga smaker. Medan mochi har en mycket gammal historia, är Mochiglass krediteras med att vara skapandet av Lotte företag baserat i både Japan och Sydkorea.

Glassen var först hörde av 1981, tack vare Lotte företaget, och blev mycket populära. År senare, kom det till Amerika via ett företag som heter Mikawaya, som arbetat på att skapa en massproducerad version för över ett decennium. År 1993 fick företaget alla processer, och Mochiglass nå marknaden. Dessa dagar kan glassen finns i stora detaljhandelsmärkes stormarknader samt i asiatiska butiker.

Göra mochi från scratch med klibbigt ris är en komplex process, men det är möjligt att hitta degen i vissa snabbköp eller köpa förpackade mixar. De stora ingredienser för att göra Mochiglass inkluderar glass, mochi rismjöl, majsstärkelse och socker. För det första är glassen fick smälta något vid rumstemperatur, och små bollar är kustflotta. Dessa bollar är sedan lägga tillbaka i frysen för att tillåta dem att härda. Mjölet blandas med socker och vatten tills det blir en pasta.

Smeten kan microwaved under några minuter och sprids sedan ut över en plastfolie svalna. Den plastyta pudras med majsstärkelse för att förhindra att smeten klibbar. Degen är uppdelat i små bollar när den har svalnat. Den är tillplattad till en rund form, och en glass boll är placerad i mitten.

Degen lindas därefter runt glasskärnan, och processen upprepas tills all glassen är täckt med ett skikt av mjuk deg. Om degen inte täcker glassen helt, sedan lite mer deg behöver läggas. De glasskulor placeras tillbaka i frysen för att härda igen och serveras kyld.

  • Adzukibönor, som används för att göra röda bönor pasta, en ingrediens i Mochiglass.
  • Mochi ris är använda för att göra den japanska maträtten, mochi - vilket är ris dunkade till en pasta och formas till små kakor.