Vad är en Porcelain Vine?

August 19

Porslin vinstockar är en lövfällande perenna och klättring vinstockar som ofta odlas för sin färgstarka bladverk. Vetenskapligt kallas Ampelopsis brevipedunculata, hör det till Vitaceae familjen. Porslin vinstockar härstammar från nordöstra Asien och är född i Kina, Korea, och den östra delen av Ryssland. Den introducerades i USA på 1870-talet som en anläggning för sängkläder och landskapsarkitektur. Sedan dess har det varit allmänt främjas och används av trädgårdsodlare.

Även kallad porslin bär, porslin vinstockar har mörkgrön, edgy blad som är blanka under och växer på stammen på ett omväxlande sätt. Liknar en hjärtform, har bladet 04:57 punkter som ibland djupt dissekeras. Under sommaren, porslin Vinea € s gröna-vita blommor blomma i kluster. En 0,25-tums (0,6 cm) bär ytor i höst som är vit till gul, lila, eller himmelsblå färg. Dessa bär är ätliga och bär 03:58 frön.

Klättring i rankor, är porslin vinstockar ofta förväxlas med de infödda druvan Vitis och andra arter av Ampelopsis, såsom Ampelopsis arborea och Ampelopsis cordata. Till skillnad från druvor, men porslin Vinea € s bark inte lossna eller strimla. Dess centrala stam är vit, medan den för grapeâ € s är brun.

Fröer av porslins vinstockar gro snabbt, och de kan spridas genom spillning av fåglar och andra djur som äter sina färgglada bär. Iakttagelser av anläggningen på flodstränderna och strand tyder på att dess frön sprids ofta av vatten också. Porslin vinstockar växer snabbt, särskilt under regniga dagar, når upp till (6 m) 20 fot. Dess huvudsakliga rot är stor och kraftfull, och dess ovan jord delar resprout bara när man skär.

Denna Vinea € s föredra plats att växa är en som har full till måttliga solljus åtkomst. Anläggningen är vanligt förekommande i damm marginaler, flodbankar och skogsmark kanter. Porslin vinstockar är pest-resistent och tål svåra förhållanden, även om de kan vara mycket invasiva och okontrollerbar, eftersom fabriken reproducerar sig själv genom frön, stjälkar och rötter. Som det växer, klättrar den över små plantor att blockera deras ljuskälla, klä sina näringsämnen, och konsumera sina fläckar. Det har rapporterats som invasiv i minst 12 amerikanska regioner, inklusive Wisconsin, Massachusetts, och Rhode Island.

När angrepp inträffar, manuellt dra vinstockarna samtidigt som en systemisk herbicid har visat sig vara effektiv. Dra vinrankorna manuellt på hösten eller våren kan avbryta bildandet av blomknoppar; detta kommer också förhindra växterna från lager frukter. Växter som dras samtidigt bära frukt bör sättas i en påse innan du kasserar.