Vad är Wildcrafting?

January 14

Wildcrafting är en term som används för att beskriva sig på insamling eller samla växtmaterial från sin naturliga miljö. Avverknings vilda växter på detta sätt görs för en rad olika skäl, oftast för medicinska ändamål eller natur hantverk. Allt från örter och blommor till bär, grenar och lövverk kan användas för wildcrafting.

Naturliga miljöer, inklusive trädgårdar, har varit en lång tid källa till många wildcrafting traditioner. Naturläkemedel, kompletterande mat och dekorationer kom från vad som var lätt tillgängliga i och runt hemmanen av tidiga bosättare. Wildcrafting har fortsatt att vara en gammal tradition för många naturälskare, även bli en populär hobby.

Medan majoriteten av wildcrafts skördas bland obrukade växter i olika inhemska livsmiljöer, theyâ € re inte bara begränsat till vildmarken och skogsarealer. I själva verket kan numera många wildcrafting material samlas in från hem trädgårdar och landskap utöver det vilda. Även trädgårdar kan vara en aldrig sinande källa till wildcrafting material, skogsområden fortfarande de mest populära platserna för att skörda vilda växter.

Det finns dock vissa riktlinjer som ska följas innan samla vilda växter utanför hemmet trädgården. Wildcrafters bör inte bara vara bekant med de typer av inhemska växter inom deras region, men bör också vara väl insatt i de aktuella lagarna som styr både sällsynta och utrotningshotade växter. Lokalandels förlängningar ger oftast gratis information om inhemska växter inom ett givet område.

Vid skörd växter i naturen, itâ € s viktigt att ta bara vad som krävs för ett visst wildcrafting projektet och inget mer. Till exempel, i de flesta fall bara grenarna, blad eller blommor tas medan den återstående anläggningen intakt. I sällsynta händelser, kan en hel anläggning användas. Detta är dock ofta ersättas med frön från den skördade växten. Detta bidrar till att säkerställa att tillräckligt plantor och frön kvar för kontinuerlig tillväxt och överlevnad.

Det finns andra överväganden vid wildcrafting. Oavsett om ett område ser övergiven eller ledig, kommer egenskapen själv mest äntligen har en ägare. Därför tillstånd från markägaren innan samla wildcrafting växter är viktigt att undvika rättsliga vedergällningar senare. I vissa områden kan lagen ekologiska livsmedel Protection även reglera wildcrafted växter. I avhandlingar fall måste wildcrafters utse området skördas tillsammans med dess historia går tillbaka åtminstone tre år.

När du är klar respekt och lagligt, kan wildcrafting vara ett roligt och billigt sätt att skapa inhemska hantverk för att dekorera och för medicinska ändamål.