Vad är den vanligaste menstruationscykeln Längd?

June 25

Menstruationscykeln längd: hela cykeln, inklusive ägglossning och menstruation. Ibland får folk här frågan förvirrad och tänker på menstruationscykeln som endast de dagar då menstruationsblödning eller perioden inträffar. Egentligen dessa dagar är helt enkelt början, och cykeln avslutas dagen innan nästa menstruation börjar. För många kvinnor menstruationscykelns längd är 28 dagar, men det finns mycket normal variation.

Vissa kvinnor har relativt korta cykler, som varar mindre än fyra veckor, och andra kvinnor kan ha mycket längre cykler än kan överstiga en månad i längd. Dessa är inte onormalt och de representerar den exceptionellt stort i fysisk normalitet uppvisas av den mänskliga honan. Det finns helt klart tillfällen då cykellängd ISNA € t vad som skulle ses som normalt. Mindre än en tre veckors cykel kan vara avvikande och mer än 40 dagar mellan perioderna kan också ses med viss oro.

Dessa skillnader donâ € t nödvändigtvis dålig hälsa, men de kan tyda på problem med reproduktiv hälsa. Detta gäller särskilt för en mycket kort menstruationscykelns längd som motsvarar en kort luteal fas (tiden mellan ägglossning och första perioden dag). Kort lutealfas är mindre än 10 dagar mellan ägglossning och menstruation. Det kan vara svårt att bli gravid eftersom kroppen inte bygga upp tillräcklig foder för ett foster att säkert implantera. Tydligt, när en cykel är mycket kort, kan lutealfas vara under 10 dagar, och det är en bra sak att diskutera med en läkare om en graviditet är en del av ett womanâ € s planer.

Ibland kvinnor upplever upphörande av menstruationscykeln helt och hållet. Detta är inte ovanligt bland tävlingsidrottare, men det förekommer också i dem som har ätstörningar eller som lider av extrem undernäring. Som fettreserver i kroppen diskhon under en viss nivå, amenorré eller period upphörande kunde inträffa. Detta ISNA € t nödvändigtvis farlig, men om dålig kost eller ätstörningar är orsaken, att få läkarvård är klokt. När en högre andel kroppsfett nås, kvinnor brukar återgå till en genomsnittlig menstruationscykellängd.

Kanske viktigare än de dagar i en cykel är regelbundenheten det. En förutsägbar cykel är användbart, men inte alla kvinnor upplever detta heller. Korta förändringar är vanliga och en enda sent period är inte oegentligheter. Ofta har ingen aning om när en cykel börjar eller slutar är lite mer problematiskt och kan ha flera orsaker.

Oegentligheter i menstruationscykelns längd kan bero på något tillstånd som påverkar regelbunden produktion av östrogen eller progesteron. Eftersom kvinnor ålder och börjar närma klimakteriet, förändringar i menstruationscykeln längd är mycket vanliga. Men eftersom graviditet är fortfarande möjligt, vad som verkar vara en missad tid bör utredas som potentiell graviditet. Ändå massor av kvinnor notera variationer i längd och kan ha en mängd olika korta och långa cykler i flera år som ledde fram till period upphörande.

Hormoner kan bli obalanserad vid andra tillfällen, och tillstånd som polycystiskt ovariesyndrom kan leda till oregelbunden menstruationscykellängd. Andra körtelrubbningar kan påverka hormonproduktionen. Till exempel personer med sköldkörtelsjukdom eller problem med hypofysen kan ha oförutsägbara menstruationscykellängd.

Eftersom ibland cykellängd som varierar kan föreslå andra hygienkrav, kan det vara en smart idé att spåra det för ett par månader. Denna information kan föras till en gynekolog eller husläkare för att diskutera om oegentligheter skulle kunna vara en anledning till oro. Vad ingen kvinna ska vara djupt oroad över är en vanlig cykel som är lite kortare eller längre än 28 dagar. Detta är extremt normalt.

  • De med hypofysen frågor kan få oförutsägbara menstruationscykellängd.
  • Gynekologer kan råd om huruvida en oregelbunden period är oroväckande.
  • Oegentligheter i menstruationscykelns längd kan bero på något tillstånd som påverkar regelbunden produktion av progesteron.
  • Att förstå hur menstruation fungerar kan hjälpa kvinnor spåra menstruationscykeln.
  • Kronisk undernäring kan orsaka en kvinnas menstruation upphör helt.
  • Kvinnor med ätstörningar får inte längre uppleva menstruationscykler.
  • En menstruationscykel är hela cykeln mellan varje blödande period.
  • Många kvinnors menstruationscykler varar 28 dagar, men det finns vissa normal variation.
  • De flesta tjejer börjar menstruera i åldern 10 och 15 år gamla.