Hur kan jag bygga Immunitet hos barn?

May 20

Ett av de bästa sätten att öka immuniteten hos barn är i början av livet. Amning är känt för att bygga ett starkt immunförsvar hos barn. Detta beror på att bröstmjölk har naturliga antikroppar som hjälper spädbarn utveckla immunitet mot ohälsa och sjukdom. Ett annat sätt att förbättra immunitet hos barn är att se till att de har rätt kost. Undvika onödig användning av antibiotika är också viktigt.

Vetenskapliga studier visar att barn som är ammade har ett försprång utveckla sunda immunsystem. Flaskuppfödda spädbarn miste om vissa viktiga antikroppar som mamman debiterar sitt barn via bröstmjölk. Även om många berikade formler kommer nära, bröstmjölk levererar ett av naturens egna fördelar som inte kan dupliceras. Experter tror att spädbarn som ammas kan ha starkare immunitet mot barnsjukdomar.

Många barn blir noga eaters när de når småbarnsåldern. På grund av deras petiga matvanor, kan små barn ofta miste om viktiga näringsämnen som de behöver för att bygga ett friskt immunsystem. Ett säkert sätt att bidra till att förbättra och stärka immuniteten hos barn är att ge en balanserad kost och komplettera kosten med särskilt sammansatta barns vitaminer. Kosttillskott är särskilt viktigt under den kalla och influensa säsong och när barnet börjar skolan.

Det har skett en hel del forskning på senare tid när det gäller fördelarna med probiotika. Probiotika är de fördelaktiga, eller friska, bakterier som finns i mag-tarmkanalen. Ganska ofta, dock, särskilt under stressiga tider eller sjukdom, kroppen kan bli utarmat av de hälsosamma bakterierna som behövs för ett starkt immunförsvar.

Cirka 70 procent av kroppens immunförsvar finns i slemhinnan i tarmen. Med detta i åtanke, är ett positivt sätt att öka immuniteten hos barn för att upprätthålla god balans i tarmkanalen och fylla hälsobakterier. Ett effektivt sätt att åstadkomma detta är genom att äta livsmedel som innehåller levande och aktiv kulturer såsom lactobaccilus och acidophilus. Att ha ett barn äta yoghurt dagligen kan hjälpa hans immunitet. Ett annat sätt att fylla på nyttiga bakterier är genom att ge ett barn en probiotiska tillskott varje dag.

Experter eniga också att det är nog inte en bra idé att ha ett barn över användning antibakteriell handtvål. Vanlig tvål och vatten är normalt rekommenderas för handtvätt och dagliga bad. Antibakteriella tvålar är onödiga och kan faktiskt göra mer skada än nytta, särskilt hos små barn. Vissa experter tror att detta kan leda till resistenta bakteriestammar växande dit barnet inte kommer att kunna utveckla en immunitet.

En balanserad kost och god hygien kan vara de bästa sätten att skydda ett barn. När kroniska medicinska frågor är närvarande, är ett annat sätt öka immunitet hos barn att få en årlig influensa skott. Denna ympning är tänkt att stärka influensa immunitet och kan skydda ett barn från allvarliga influensakomplikationer.

  • Med kosttillskott kan hjälpa till att skydda ett barn under kalla en influensasäsong.
  • Undvika onödig användning av antibiotika är nyckeln i att bygga immunitet hos barn.
  • Små barn behöver för att få tillräcklig motion och massor av sömn.
  • Cirka 70 procent av kroppens immunförsvar finns i kroppens tarmar.
  • Småbarn bör äta en balanserad kost för att öka deras immunförsvar.
  • Experter säger att antibakteriella tvålar inte bör användas med spädbarn och småbarn.
  • En spruta används för att administrera vaccin som ökar immunitet.
  • Amning hjälper till att bygga immunsystemet hos en baby.