Vad är Red Bean Ice?

July 12

Röda bönor is är en populär asiatisk dryck gjord av röda bönor, isbitar och mjölk. Drycken är normalt fungerat som en söt mellanmål eller en efterrätt. Det finns många olika versioner av röda bönor is, och iterationer finns i nästan alla asiatiska kulturer. Många tror att drycken har sitt ursprung i Hongkong, men röda bönor - och röda bönor drycker tillsammans med dem - finns överallt från spetsen av Japans genom kust Singapore.

Hong Kong mat, tillsammans med köken i de flesta asiatiska kulturer, behandlar ofta röda bönor som en efterrätt ingrediens. Den röda bönor, eller azuki som det kallas på kinesiska, har en naturligt söt smak som både kompletterar och tjocknar ett stort antal rätter. Röda bönor och bakverk, glass och dumplings är några av de vanligaste exemplen, och röda bönor is förenar dessa led.

Det finns många sätt att göra röda bönor is. Den mest enkla versionen levereras differentierad i ett glas. Sötade röda bönor sitta i botten, ofta i en söt sirap, och ett skikt av is kommer härnäst, som fylls med mjölk, ofta också sötad. Drycken är avsedd att omröras före krävande, så att alla de smaker smälter samman.

Många kockar garnera dessa Hongkong drycker med en skopa glass, eller substitut kokosmjölk eller sötad kondenserad mjölk att låna ut en rikare, sötare smak. Det är också möjligt att blanda alla ingredienser tillsammans för att göra ett slags röda bönor smoothie eller milkshake. Så länge som drycken är kall och innehåller röda bönor och mejeriprodukter, kan det ordentligt kallas "röda bönor is."

Olika kulturer, kockar och restauranger har lagt sina egna vändningar och ändringar röda bönor is, liksom. En röda bönor bubbla te, till exempel, är i huvudsak röda bönor is med tapioka peals eller små skivor av kokos gelé. Te pulver kan eller inte kan ingå, och bönorna kan vara färskt eller rekonstruerad från röda bönor pasta.

Röda bönor kan också blandas eller läggs in iste att göra röda bönor Iste. En sådan drink vanligen serveras med grädde eller sötad kondenserad mjölk, och är mest populär i Sydostasien, särskilt Thailand och Singapore. Singapore köket har också en relaterad röda bönor efterrätt, känd som is kachang, som huvudsakligen är en rakat is kupol satt ovanpå av sirapsliknande blandning av röda bönor. Isen i denna dessert är oftast toppad med färgade sirap, kondenserad mjölk och frukt toppings.

  • Isbitar används för att göra röda bönor is.
  • Azukibönor, som används för att göra röda bönor is.