Vad är en Luftfuktighet Absorber?

December 9

Ingen gillar när dröj fukt orsakar mögel, mögel, eller uppmuntrar smaklös lukter. En fuktighets absorbator är en kemikalie, vanligtvis innesluten i ett paket eller hink, som kan placeras inomhus till lägre luftfuktighet. Det minskar vattenånga i luften genom att vrida en kristalliserad substans i en flytande gel som permanent fällor vattenmolekyler. Många rum i ett hus, fordon, eller verksamhet skulle gynnas av den förbättring av fukt på grund av en fuktupptagare.

En fukt absorbent placeras i en fuktig eller fuktig område förhindrar mögel från att bildas på böcker, möbler eller andra hushållsartiklar. Mögel kan vara skadligt för föremål, men också farligt att lider av allergier eller astma. Vissa platser som är lämpliga för en fuktupptagare är i bilar, båtar, fritidsfordon, underifrån handfat, soffor, eller i garderober, skåp eller skåp. Även om ditt hem har en central avfuktare apparat, dessa slutna utrymmen har ofta inte tillräckligt med luftcirkulation för att det ska vara effektivt.

De flesta typer av fukt absorbenter använda speciella kemiska granulat som är hygroskopisk, vilket betyder att de attraherar och absorberar vatten flyter i atmosfären. Dessa kristaller måste vara i en lämplig behållare som har porer som släpper in vatten, men trattar den flytande gelén i en behållare så att den inte kan droppa ut. Vissa behållare liknar lådor med lock stansade full av hål och två fack inuti, ett topp en för kristaller och en underdel för gel. De är ofta återanvändas genom att fylla dem med fler granulat.

Andra typer är säckar eller påsar som kan hängas över closet stavar eller vidhäftade till väggarna. Deras plastfoder är genomsläpplig för att komma in fukt, men inte tillåter något att läcka ut. Vissa sorter, avsedda för garderober, är återanvändbara block av material som du kan torka ut i en varm ugn efter att de ändrar färg som en indikation på att de är fulla.

En fuktupptagare kommer inte bara eliminera fukt, men oönskade inaktuella eller smaklös lukter. Leta efter en med en fräsch doft som orange, lavendel, eller jasmin. Det finns också icke-doftande sorter. Fukt absorbatorn är helt giftfri, så det är säkert att använda i lekplatser eller i närheten av husdjur "kattlådor och matskålar. Vissa typer kan absorbera så mycket som tre gånger sin vikt i vatten. När alla kristallerna har förvandlats till gel, kan vätskan kastas iväg med din vanliga sopor.

  • Fuktighets absorbenter fånga vattenmolekyler ur luften.
  • En avfuktare är en fuktighetsstyranordning.
  • Lavendel doft sätts ofta fukt absorbenter.