Vad är en Rhinoscope?

September 1

En rhinoscope är en specialiserad instrument som används i rinoskopi förfaranden för att titta in i näsan eller i nasopharnyx. Detta verktyg är känd generiskt som ett endoskop. En endoskopi är en minimalt invasiv medicinsk procedur som används för att se inuti kroppen.

Denna medicinskt instrument består av en lång, tunn, flexibel omfattning med en ljus och objektiv för en tydlig bild av näsgångarna och området bakom det, som kallas nasopharnyx. Den nasopharnyx är den översta regionen i svalget eller halsen direkt bakom munnen och näshålan. En rhinoscope möjliggör en bättre bild än vad som kan uppnås genom att titta inne i munnen eller i näsan.

Rinoskopi är ett diagnostiskt förfarande. Men vissa rhinoscopes kommer med en bifogad fil för att utföra mindre medicinska tekniker såsom borttagning vävnad. En rhinoscope avsedd för borttagning vävnad kan komma med en pincett infästning. En pincett är ett medicinskt instrument som används för att förstå och hålla föremål som liknar en pincett. Denna typ av utrymme har förmågan att ta bort främmande föremål eller hinder från näsgångarna.

Andra orsaker till att använda en rhinoscope inkluderar ensidig snuva av ett okänt ursprung, en obstruktiv sjukdom process med misstanke om en tumör, eller svår rinit. Rinit är den medicinska termen för den irritation och inflammation i näsan vilket resulterar i en rinnande näsa. Svåra fall av rinit kan vara resultatet av formen aspergillos. Aspergillos infektion kan resultera i en ökande grad av astmasymtom, bröstsmärtor eller hosta som resulterar i en blodig urladdning. Den rhinoscope kan hjälpa till att identifiera problemet genom att låta läkare att hämta ett prov av slem eller ansvarsfrihet för utvärdering.

Biopsi procedurer kan även utföras med hjälp av en rhinoscope. Detta är avlägsnande av vävnad eller celler. Biopsier utförs typiskt när det finns en misstanke om process såsom cancersjukdom. Genom att bara ta bort ett litet urval av vävnad huvudstrukturen hålls intakt medan nödvändiga medicinska bevis samlas.

Även om användningen av en rhinoscope kan vara något obekväma, typiskt är det ingen smärta. Om obehag stör den diagnostiska förfarandet för läkare kan välja att använda en bedövningssalva som lidokain. En annan metod som kan användas kallas sedering. Sedering är användningen av lugnande medel med eller utan en smärtstillande eller smärtstillande medicin för att framkalla ett tillstånd av avslappning.

  • En rhinoscope kan användas för att undersöka orsakerna till en kronisk snuva.
  • Biopsi procedurer kan utföras med hjälp av en rhinoscope.
  • I vissa fall är patienterna in i ett tillstånd av sedering innan rinoskopi förfarande inleds.