Vad är den statliga blomman av Wyoming?

September 14

Den statliga blomman av Wyoming är den indiska pensel, som är känd på latin som castilleja linariaefolia. Den kännetecknas av sin ljusa rörformiga blommar som varierar i färg från levande orange till djupare rött. Denna blomma har fått sitt gemensamma namn från dess likhet till en multi-spets pensel med fina borst. Den indiska pensel har en unik historia som den statliga blomman av Wyoming, och det var faktiskt inte antagits utan någon kamp och kontroverser bland några av statens medborgare i inflytelserika positioner.

Indisk Paintbrush blommor har en struktur som något skiljer sig från andra typer av blommor. De yttre kronbladen är kända som foderblad, och dessa inlägga ljusare mindre blommor på insidan. De gröna blad och stjälkar samt foderblad är också täckta med en rad fina hår som utgör en stor del av den indiska pensel namne.

Även Wyoming hade officiellt blivit en stat i 1890, den statliga blomman av Wyoming fortfarande återstår att beslutas av 1916. De statliga ledare först ansåg den indiska pensel efter omröstning resultaten visade blomman som en favorit bland statens skolbarn. Den Wyoming kapitlet av döttrarna av den amerikanska revolutionen placerade också stöd bakom anta denna växt ur andra möjliga val för statliga blommor. Några ytterligare stöd från den akademiska världen samlat snart mer tillkännagivande från Wyoming delstatsparlamentet.

En av de mest framstående anhängare av den föreslagna statliga blomman av Wyoming var en college professor i statsvetenskap vid namn Dr Grace Raymond Hebard, som var först med att utarbeta och lägga fram ett lagförslag för åtgärden för att passera den statliga blomman till lag. Den indiska pensel faktiskt fått det starkaste motstånd från en av Dr Hebard kollegor vid University of Wyoming, en botanikprofessor vid namn Dr Aven Nelson som trodde att blomman var ett dåligt val av flera skäl. Han hävdade att den indiska pensel växte för glest i hela staten, hade en bra antal underarter som var svårt för den genomsnittliga lekman att skilja, och det faktiskt fungerade som en parasit blomma som matas ut näringsämnen från andra närliggande träd och blommor.

Dr Nelson trodde att den statliga blomman av Wyoming borde ha varit en som var lätt att identifiera och som kunde lätt planteras i trädgårdar. Hans argument var slut nedröstad på grund av de lobbyverksamhet av Dr. Hebard. Den indiska pensel blev den statliga blomman enligt lag 1917.