Hur man beräknar Rörliga kostnader

September 21

Räkna ut hur mycket det skulle kosta att flytta kan hjälpa dig att avgöra om eller inte, ja, flytta. Vid beräkning rörliga kostnader, måste du faktor i hur mycket grejer du har, tid och avstånd, och diverse kostnader. Därefter jämför den faktiska kostnaden för flytten till vad du tror att du skulle spara genom att hyra en billigare ställe.

Till exempel, om du skulle spara $ 100 per månad i hyra genom att flytta och din nya hyresavtalet var för två år, skulle du ha en besparing på $ 2400. Det kanske låter som en trevlig hunk pengar, men vad händer om kostnaderna för förflyttning läggs upp till $ 2500? Då skulle du faktiskt vara att förlora pengar. Men även om rörliga kostnader var bara $ 1500, skulle det vara värt all tid och energi det skulle ta att gå för att rädda 900 $?

Tänk på följande när du bestämmer rörliga kostnader:

 • Inventering av vad du äger: Har du samlat en hel del stora möbler som en soffa, queen size-box våren (madrassen kommer att vika, men rutan våren den vilar på inte), en trippel byrå, eller tvättmaskin / torktumlare? Dessa poster kanske inte passar i alla fordon som du eller dina vänner äger, så du måste bestämma att hyra en lastbil och göra det själv, eller anlita en flyttfirma.

  Små saker kan ta upp en hel del utrymme, alltför: Om du har en samling av små, fina breakables, kommer varje del behöver massor av skydds stoppning. Och allt som utfyllnad innebär att behöva använda större lådor, som tar upp mer utrymme i fordonet, vilket innebär att fler resor eller hyra en lastbil eller proffs.
 • Att välja rätt flyttdagen: Plocka rätt dag kan påverka din totala kostnaden för att flytta. Eftersom din gamla hyresavtalet löper ut ungefär samma dag din nya hyresavtalet börjar, kommer du förmodligen bara har en dag att flytta, så du måste bestämma om du ens kan göra det på den tiden. Om du verkligen behöver mer tid för att flytta, kan du behöva överlappa dina hyresavtal och betala hyran på båda platser för ett par dagar.

  Om din gamla hyresvärden behöver måla din lägenhet innan en ny hyresgäst kan flytta in, kommer hyresvärden lämna din lägenhet tomt under en tid. Om så, erbjuda sig att betala för ytterligare några dagar eller en vecka för att sträcka ut ditt drag. Detta kan också ge dig tid att måla din nya plats om ett nytt paint jobb är inte en del av hyresavtalet.
 • Att veta att tid är pengar: Oavsett dina beräkningar, kom ihåg att tid är pengar så om en ny plats är en halvtimmes bilresa bort, och du planerar att flytta de flesta av de små saker själv din Honda Civic, sedan göra alla dessa resor skulle äta upp en massa timmar och bensin och lägga slitage på ditt fordon.

  Andra flytta relaterade aktiviteter som äter upp tid:

  • Söka efter din nya bostad, samt packning och uppackning. Du kan lätt ägna 50 timmar i hela processen, och det är under förutsättning att du inte ska flytta in i ett renoveringsobjekt.
  • Skickar adressändring meddelanden till alla företag som skickar dig räkningar.

  Att hantera stress: Upplevelsen av att flytta är ganska stressigt, från favörer du måste ringa in från vänner, Återbetalnings de kommer att vilja eller förväntar sig, och risken för skador. En slog upp finger eller två kanske ingen stor sak, men om kasta din tillbaka ut, kommer du i högsta grad beklagar att inte ha haft några expert movers gör grovjobbet.

 • Att ta hand om diverse kostnader: Du kanske inte tänker på dessa kostnader, men det hela blir:

  • Du behöver massor av lådor, bubbelplast och förpackningstejpen. Får aldrig fria lådor från livsmedelsbutiker eftersom de kan gömma sig insekter eller deras ägg. Liquor store lådor är oftast mycket säkrare.
  • Om du har ett husdjur, kan du behöva lägga den i en kennel för ett par dagar. (Dessutom kan allt det rörliga verksamhet vara upprörande för husdjur.)
  • Verktyg, liksom kabelbolag, kanske betalt för att sätta upp sin utrustning i ditt nya ställe.
  • Återanskaffningsvärdet av objekt som du antingen bryta eller skada under flytten, eller väljer att byta ut eftersom deras tillstånd av förfall inte kommer att matcha dina nya utgrävningar.
  • Tips till movers och anställda i din nya bostad som underlättar ditt drag.
  • Pizza och öl (eller annan förmån) för vänner och familj som hjälper dig att flytta.