Vad är en Rivet Press?

July 21

När det blir nödvändigt att fästa ett material till ett annat permanent, kan en nit tryck användas för att installera kontakter som kallas nitar. Dessa nitar är oftast gjorda av metall eller plast, och när de är installerade, de är svåra eller omöjliga att ta bort. Den specifika funktionen hos en nit tryck kan variera beroende på vilken typ av nit som används, men i allmänhet, är antingen motordrivna eller manuellt drivs denna maskin, och det används för att stansa niten på plats med hjälp av en kraftfull slag.

Niten är antingen användas med en stödplatta, eller det är fysiskt ändras för att bilda en fast förbindelse. Denna senare process kallas ibland ögla blossa; niten pressen kommer att användas för att trycka på niten på plats, och sedan böja huvudet av niten utåt och nedåt så det tätar utanför ingångshål. Denna metod används ofta i kombination med tvådelade nitar så att öglorna kan eldas upp på båda sidor av de material som är fäst. One-piece nitar kan också användas på detta sätt, även om niten måste vara särskilt utformade för att blossa på båda sidor. Niten pressen själv kan kräva en speciell fastsättning, känd som en dyna, i syfte att skapa utflytningen.

En nit tryck kan handdrivna eller motoriserad; pressar avsedda att användas med större nitar ofta motoriserade, även om vissa drivs av tryckluft samt. Mindre nit maskiner brukar manuellt manövrerade, eftersom det oftast inte tar mycket kraft för att trycka niten på plats ordentligt. Mindre nitar kan ibland placeras med hjälp av en mindre, handhållen pressen. Detta är speciellt vanligt om riveteren används endast ibland i stället för dagligen eller konsekvent användning. Tillverkningsinställningar innehåller ofta en riveteren som är en större våningen enhet; denna enhet kommer att innehålla en arm som operatören kan trycka för att trycka munstycket nedåt mot det material som ska nitas.

Tärningen kommer i huvudsak krossa mot en metall bas, med material och niten placeras mellan munstycket och basen. Detta kommer att platta till niten som behövs för att säkra det på plats. Andra maskiner fungerar annorlunda och är utformade för att användas med specifika typer av nitar. Popnitar, till exempel, har ett ihåligt rör som är insatt i ett förborrat hål. En speciell nit pressverktyg används sedan för att dra en dorn in i röret; den andra änden av niten kommer sedan bryta av, slutföra nitningsprocessen.