Vad är Holografiska glasögon?

September 10

Holografiska glasögon är speciellt utformad för att ge ljuspunkter en tredimensionell (3-D) prismaeffekt. Uttrycket kan också användas för att beskriva nyhet glasögon som har en tre-dimensionell bild inbäddade i linsen. Medan ursprungligen för underhållning, har den teknik som används för att skapa dessa typer av glasögon också använts för att utveckla holografiska militära skyddsglasögon.

Det huvudsakliga syftet med de flesta holografiska glasögon är underhållning. Glasen har generellt pappers- eller plastramar och är utseendet liknar 3-D-glasögon som finns i många biografer. Effekterna som genereras av glasen, dock är mer intensiv och detaljerad än de typer av bilder som genereras av 3-D-glasögon.

På grund av det sätt linserna i dessa glasögon är utformade, är normala ljusskärmar ses som bedövning, tredimensionella illusioner. Till exempel, många människor njuta tittar fyrverkerier genom holografiska glas på grund av de tillsatta livfulla, multidimensionella aspekter. På samma sätt kan många ställen som erbjuder säsongs displayer semester ge gästerna holografiska glasögon för att förbättra belysningen med förtrollande prismaeffekter.

Vissa nyhet glasögon med holografiska bilder inbäddade i linserna kallas också holografiska glasögon. Dessa produkter donâ € t nödvändigtvis ändra wearerâ € s syn på objekten. Istället ger de en komisk effekt för personer som tittar på den person som bär dem. Till exempel kan linserna i glasen innehåller mycket realistiska bilder på ett womanâ € s ögon, komplett med ögonfransar och smink, och när man bär med en man, kan effekten vara ganska underhållande.

Båda typerna av holografiska glasögon finns på många leksaks och nyhet butiker och är relativt billiga. De kan också hittas på nätet. Dessutom har en hel del företag och restauranger erbjuds gratis holografiska glasögon för att locka kunder och främja vissa produkter eller tjänster.

Förutom underhållning, har den teknik som används för att skapa dessa typer av glasögon använts av militären för att utveckla vissa glasögon och skyddsglasögon att bäras av soldater. De holografiska kapacitet kan förbättra bärarens uppfattning och låta datorgenererade bilder som ska projiceras på glasögon. Dessa aspekter kan hjälpa militär personal att bedöma fältförhållanden och identifiera potentiella risker och mål.

Holographic tekniken fortsätter att utvecklas. När holografiska filmer och TV-program finns tillgängliga, kommer tittarna sannolikt använder holografiska glasögon i ungefär samma sätt som de använder 3-D-glasögon. Video- och datorspel kan också använda holografisk teknik för att förbättra spel, vilket glasögonen blir nödvändigt för att till fullo njuta av upplevelsen.