Finns det ett botemedel mot snarkning?

August 8

Det finns många skämt om killen som snarkar så högt att han skramlar fönstren och vaknar de döda, men den åkomma är roligt varken för snarkare eller de som bor med en snorer. Snarkning kan bidra till en rad hälsoproblem och utlösa förödelse på relationer. Medan det finns inga egentliga botemedel mot snarkning, det finns lösningar som kan hjälpa lindra problemet.

Snarkning orsakas av förträngda luftvägarna och en snedvriden luftflöde. Som luftvägarna smala, de mjuka vävnaderna i halsen vibrerar och skapar buller som leder till sömnlösa nätter. Det uppskattas att 50 procent av de vuxna snarkar regelbundet, och ungefär hälften av dem faller i kronisk kategori. Den kroniska snorer har typiskt dålig muskeltonus i halsen, eller ett överskott av halsvävnad. Snarkare ibland sägs ha en sjukdom som kallas "floppy halsen."

Men det finns ingen bot för snarkning, kan man vidta åtgärder för att minska frekvensen och svårighetsgraden av hans snarkning skjutningarna. Den första, helt enkelt, är att gå på en diet. Tappa vikt leder ofta till mindre snarkning, eller åtminstone en mildare version av den fruktade slumrande sonat. Man bör också undvika att äta stora måltider strax före pensioneringen. Dricka alkohol eller ta lugnande medel vid sänggåendet kan också öka risken för snarkning.

Rökning är nästan alltid en orsak till snarkning. Även rökstopp är inte ett botemedel för snarkning, kommer sparka vanan tillåter luftvägarna för att fungera mer fritt. Fjäderbelastade nasala band har också visat sig hjälpa snarkare i kraftigt minska sin volym.

Hundratals over-the-counter sprayer och piller gör anspråk på att vara ett botemedel mot snarkning, men i bästa fall bara de tillfälligt dölja symptomen. Återigen är de grundläggande orsakerna till snarkning hindras luftvägarna och övervikt. Sova på oneâ € s sida kan ibland hjälpa, vilket kan höja huvudet på en säng eller sover på en speciellt utformad ortopedisk kudde. En mask som passar över munnen och käken, utformad för att underlätta andning, har varit en fördel för vissa människor. I värsta fall kan operation utföras på näsgångarna.

Det finns hälsorisker snarkning, minst som upprepas armbåge jabs till revbenen med en som är dömd att sova bredvid en snorer. En individ som snarkar kommer sannolikt vaknar många gånger per natt, om han minns det eller inte. Sömnbrist kan leda till irritation och ett försvagat immunförsvar.

Den allvarligaste risken för en snorer uppstår av sömnapné. Kroniska snarkare upplever ofta långa pauser mellan andetagen, ibland tio sekunder eller mer. Vid sådana tillfällen hjärtat slår både hårdare och snabbare än normalt för att höja släppa blodtrycket. Sömnapné kan vara en bidragande faktor till hjärtinfarkt och stroke.

  • Snarkning kan vara ett problem som drabbar båda parter.
  • Gå ner i vikt kan hjälpa en överviktig individ stopp snarkning.