Vad är Kashkaval?

October 25

Kashkaval är en typ av halmfärgad ost som antingen är tillverkad av komjölk eller fårmjölk. Ordet har sina rötter i den italienska Caciocavallo, och det används som ett samlingsnamn i Rumänien, Bulgarien och Makedonien att hänvisa till gula ostar. Denna halvhård ost finns även i Ungern, Kroatien och Turkiet. Känd också som "cheddarost på Balkan" på grund av sin likhet i smak, är det oftast mörkt gult och har en slät yta. Det är känt som cascaval i Rumänien, Kasseri i Grekland och Ksara i Turkiet.

Osten har en nötaktig smak, är något salt, och är en bra källa till kalcium. Behövs omkring 10 kg (22 pounds) av mjölk för att göra runt en kilo (Två pounds) av ost. Det hälls i cylindriska formar och fick åldras under cirka sex månader - det blir fastare när det åldras, förvandlas till en stor galler ost. Anses vara en stapelvara i Balkan kost, är det oftast serveras med oliver eller användas till toppen pasta i en strimlad formulär. Används också i sallader, aptitretare, pizzor, och lasagne, gör det till ett bra komplement till alla ostbricka.

En delikat och krämig ost, har Kashkaval en fin konsistens och är inte fläckig. Kashkaval Vitosha avser ost av komjölk. Kashkaval balkan är ost av fårmjölk, medan Kashkaval Preslav är namnet på ost gjord på en blandning av båda mjölk. Dess semifirm, gör något hård konsistens det en utmärkt ost för grillning, eftersom den inte smälter. Det kan även serveras på en stekt form; tjocka skivor av osten kan lätt sauteed i lite krossad vitlök och olivolja tills den blir brun på båda sidor.

Friterad Kashkaval kallas Kashkaval penne och är ganska populär. De viktigaste delarna är ost, mjöl, ägg och ströbröd. Det är väldigt lätt gjort genom att skära osten i skivor som är ungefär en halv tum (en centimeter) tjock. Ost beslutsfattare bort överflödig fukt genom att klappa osten med hushållspapper. De säsongen mjölet med lite salt och peppar och sprida det på en tallrik.

Kockar slå ägg och lägg dem åt sidan i en liten skål. De spred brödsmulor på en separat plåt. Den panering Processen innefattar pressning osten i mjölet tills den är belagd med ett tunt skikt. Sedan, kockar skaka bort överflödigt mjöl och doppa osten in i ägget och ströbröd därefter. För att få ett tjockare skikt av brödsmulor, kan de doppa den igen.

Ost beslutsfattare fritera segmentet omedelbart i het olja tills smulorna vända en härlig gyllenbrun färg. De placeras sedan det på en pappershandduk för att låta överflödig olja rinna iväg. Läckra när varm, kan servrar garnera skålen med persilja eller andra greener. Osten blir inte sliskig genom fritering.

  • Lasagne recept kan innehålla Kashkaval.
  • Kashkaval kan göras från fårmjölk.