Top konståkare vid olympiska vinterspelen 2010

August 18

Konståkning är alltid en av de mest populära evenemang på vinter-OS. Plocka ut konståknings medalj favoriter från området för hoppfulla kan vara en utmaning. Men med nya bedömningskraven i år kommer åkare verkligen måste intensifiera, kämpa nerverna och kunna säkerhetskopiera all hype med en stabil utveckling. Dessa är några av de åkare som har bäst chans att vinna.

Top konståkare vid olympiska vinterspelen 2010

Män

Patrick Chan är Kanadas hemstad favorit. Denna Ontario infödda har vunnit i förtroende och förmåga under det senaste året eller två. Han vann nyligen fyra Kontinenter Championship och försilvrad på världsmästerskapen. Han planerar att framgångsrik mark en quad tå slinga i OS. Han försökte man nyligen i konkurrensen, men han föll. Många människor kommer att titta för att se om han kan dra av den.

Evan Lysacek är USA: s bästa hopp. Han är regerande världsmästare och en genomgående stark skridskoåkare. Men Evan saknas en del av den tekniska makt som många av hans konkurrenter har. Så frågan blir om konsekvens kommer vinna över en väl genomförd, flashiga rutin. Team USA: s två andra män, Johnny Weir och Jeremy Abbot, har potential att medaljen, men de kommer att behöva utföra.

Frankrike och Ryssland har också medaljkandidater. Frankrikes Brian Joubert är 2007 World konståkning Champion. Och från Ryssland, är Jevgenij Plushenko gör comeback - Yevgeny var 2006 guldmedaljör i Torino.

Kvinnor

Kvinnornas fältet är väldigt djupt på årets vinter-OS. Detta är en av de få åren när någon av ett antal åkare från valfritt antal länder skulle kunna ta hem en medalj. Kanadas hemstad favorit, Joannie Rochette, är regerande World silvermedaljör.

Kim Yu-Na, från Sydkorea, är en annan favorit. Hon är 2009 World Konståknings Champion och fyra kontinenter mästare. Kim Yu-Na har varit en stark utmanare till de senaste tre åren och hon verkar inte vara vacklande.

Den italienska åkare att slå är Carolina Kostner. Hon är en favorit av publik och domare lika. Kostner är rankad tvåa i världen just nu och hon har både tekniska svårigheter och artisteri. Så länge hon kan hålla sig från att bli skadade och inte ge efter för nerver, hon säker på att få en medalj.

De japanska kvinnor är lika stark i år som de var vid vinter-OS 2006. Miki Ando leder flocken. Hon är 2007 World Konståknings Champion och hon konsekvent presterar bra. Hon dansar vackert och har fantastiska tekniska förmåga. En annan japansk favorit är Mao Asada. Vid 19, är hon redan en sensation. Hon är 2008 världsmästare och fyra kontinenter mästare.

De amerikanska kvinnorna är alltid utmanare, men det är svårt att säga om allt faller på plats för dem på vinter-OS 2010.

  • Sasha Cohen, som tog silver på OS 2006, återvänder från tre år som pensionär i hopp om att göra ett nytt försök på OS-guld. Hon har förmågan att medaljen, men det är svårt att säga om hon kommer att vara tillbaka i topp prestanda i tiden.
  • Emily Hughes (lillasyster till Sarah Hughes) är en solid åkare som har utvecklats väl i den internationella konkurrensen, men hon har plågats med skador.
  • Kimmie Meissner är rankad femma i världen just nu, men hon har lidit av en knäskada. Det är svårt att säga om hon kommer att bli helad nog att göra bra.
  • Team USA har också tre upp-och-kommande unga stjärnor som nyligen har vänt gammal nog att konkurrera internationellt. Dessa ungdomar, Ashley Wagner, Mirai Nagasu, och Caroline Zhang, har stor potential, men de är oprövade mot erfarenhet och förfining av de äldre åkare.

Pairs

De nuvarande favoriter för guldmedaljen är tyskar, Aliona Savchenko och Robin Szolkowy. De är de 2009 världens paret skridskoåkning mästare.

Båda de kinesiska par lagen är i medalj påstående i år. Den 2006 Olympiska bronsmedaljörerna och tre tidsvärldsparet skridskomästare, Xue Shen och Hongbo Zhao, förväntas återvända. De tar både den förväntade kinesiska atletisk förmåga och en vacker artisteri till sina rutiner. Deras lagkamrater, Dan Zhang och Hao Zhang, förväntas också att återvända i år. De vann silver under OS 2006. Och deras tekniska skicklighet håller deras svårighetsgrad poäng nära toppen.

Den amerikanska paren området har haft en hel del skaka upp och kontroverser i år. De förväntade favoriter på de amerikanska mästerskapen var Keanua McLaughlin och Rockne Brubaker, men de hade en fruktansvärd kortprogram och aldrig återfått sin fot. USA: s andra populära paren laget, Inoue och Baldwin, trea i en slöja av kontroversiella domar poäng under det fria programmet. Resultatet av denna shake up innebär att lagen i Denney och Barrett och Evora och Ladwig är på väg till Vancouver.

Ungdomarna, Caydee Denney (16) och Jeremy Barrett (25), som utförs felfritt i vad som var av allt att döma matchen av deras liv. Evora och Ladwig har endast skridskor tillsammans under en kort tid, men de har varit tillsammans i 5 år. Den enda frågan är om sådana unseasoned lag kommer att kunna kämpa mot nerverna som ofta kommer med den olympiska konkurrenskraft.

Isdans

USA: s bästa chans för en isdans medalj är Tanith Belgin och Benjamin Agosto. De har vunnit fler medaljer än någon annan amerikansk lag. De vann silver vid Torino och annan silvermedalj på förra årets VM. Men Meryl Davis och Charlie White, 2009 US Ice Dance Champions, är fortfarande i drift - men de måste intensifiera spelet.

De kanadensiska Ice Dance Champions, Tessa Virtue och Scott Moir, är definitivt hemstad favoriter och legitima medalj utmanare. Men de regerande World Ice Dance Champions är Oksana Domnina och Maxim Shabalin från Ryssland. Den allmänna uppfattningen är att de är laget att slå.

Ice Dancing fans ivrigt väntar återkomst det franska laget i Isabelle Delobel och Olivier Schoenfelder. De 2008 världsmästare chockade alla när de meddelade att de inte skulle tävla i 2009 års VM på grund av en axelskada som Isabelle inte hade återhämtat sig från. Det var senare meddelat att Isabelle var gravid och det skulle störa konkurrensen. Laget kom tillbaka till utbildning i oktober och de kommer att göra sin återkomst på OS.