Vad är Tapping Therapy?

July 10

Tapping terapi baseras på konceptet att minnen, föreställningar och negativa känslor lagras i kroppen som energi. Dessa känslor och övertygelser kan orsaka problem såsom ätstörningar, fobier, låg självkänsla, depression och missbruk. Tapping terapi använder samma meridianer som används i akupunktur och utövare tror att genom att knacka på lämpliga akupunkturpunkter, kan dessa negativa känslor nås och släpptes påverka känslomässiga och ibland fysiskt helande. Vissa har rapporterat att knacka terapi kan hjälpa till att lindra posttraumatiskt stressyndrom, ångest, sömnlöshet, huvudvärk, ätstörningar, och många andra lidanden.

Den knacka terapi används mest idag kallas Emotional Freedom Techniques (EFT). Denna gängteknik har utvecklats av en tränare som heter Gary Craig efter att han studerat olika terapeutiska metoder, bland annat ett gängsystem som utvecklats av psykologen Roger Callahan. Under EFT, är akupunkturpunkter på huvudet, kroppen och händerna knackade flera gånger för att skingra de negativa känslor, minnen och föreställningar som lagras på olika platser. Detta skapar utrymme för positiva känslor som ska kännas och lagras, som du kan nås igen.

För att påbörja en EFT knacka terapisession, någon som använder terapin först väljer en fråga att ta itu med, börjar sedan trycka på lämplig akupunkturpunkt samtidigt tänka på det problem han vill avlasta. Varje gängpunkt är associerad med en annan känsla och fysiologisk funktion. Till exempel kan knacka benet under ögat släppa ångest, medan du knackar på rätt punkt på nyckelben kan förbättra binjure funktion och lindra stress.

Pekfingret eller långfingret gör avlyssning. En av de tappställen ligger på toppen av huvudet, och det rekommenderas att man knacka försiktigt eftersom det är en känslig punkt. Ett antal EFT knacka punkter är placerade runt ögonen. En är från ögonbrynet, en är placerad under ögat, och en annan är bredvid ögat. Andra gängpunkter är placerade på sidan av handen, under näsan, under läppen, och under armen.

Diagram över de punkter att utnyttja för att lindra olika problem är tillgängliga gratis över Internet. När Gary Craig pensionerad, släppte han all information om hans EFT knacka teknik till det offentliga rummet. Vissa människor uppnå omedelbara resultat, och en del människor använder knacka terapi flera gånger innan du ser någon förändring. Det finns också människor som donâ € t ser någon skillnad efter att ha använt knacka terapi.

  • Tapping terapi använder samma meridianer anställda av akupunktur.