Vilka är de olika typerna av Home Termostater?

July 1

Det finns flera typer av hem termostater som en husägare kan välja. Varje termostat styr antingen värme eller luftkonditionering i en bostad annorlunda. Tre huvudtyper av hem termostater inkluderar bimetallelement termostater, kvicksilver rörelement termostater och bälgelement termostater. Hem termostater kan ställas in manuellt med de åkande, eller de kan programmeras för att gå på och av vid vissa tidpunkter.

Bimetallelement termostater är bland de vanligaste typerna av hem termostater. Värme eller luftkonditionering kommer antingen stängas av eller på grund av en spole tillverkad av två metaller. När temperaturen i rummet varierar, kommer spolen antingen förbruka eller avtal. Eftersom det gör det, öppnar den eller stänger kontakter, byta värmen eller luftkonditioneringen på eller av.

Hem termostater med kvicksilver rörelement har också en bimetall pole. På dessa spolar, emellertid, ett glasrör fyllt med kvicksilver eller flytande metall, fungerar som en vikt. Eftersom spolen expanderar eller drar, rör sig den kvicksilver från en sida av röret till den andra. Detta kommer antingen stänga eller öppna en kontakt. Om det tips i en riktning, kommer det att stänga en krets för att slå på värmen på. Om det tips i den andra riktningen, kommer det att öppna kretsen, vrida värmen av.

Ett hem termostat med en bälg elementet är fylld med en flyktig vätska, eller en vätska som blir ånga vid en viss temperatur. Eftersom denna vätska förångas, expanderar bälgen. Detta orsakar sedan en krets för att stänga, slå på värmen eller luftkonditionering. När det töms, är kretsen öppnas, vilket bringar värme eller luftkonditionering för att stänga av.

Många hem termostater sätts manuellt med husägaren. Dessa innefattar vanligtvis en urtavla som kan spinnas, eller en spak som kan förflyttas i en riktning eller den andra. Dessa hem termostater är mycket vanliga, med tanke att de är lätta att installera.

De är också mycket billigare att köpa. En nackdel med dessa hem termostater är emellertid möjligheten till högre verktyg. Om dessa termostater inte regelbundet kontrolleras, kommer värmen eller luftkonditioneringen vara igång när de är borta. Detta kan resultera i bortkastad energi och högre gas eller elektriska räkningar.

En programmerbar termostat är oftast lite svårare att installera. Trots att de är dyrare att köpa, de är ofta det mest ekonomiska valet i längden. Åkande kan programmera dessa termostater för att slå på eller av vid en viss temperatur. Till exempel, om en person vill värmen vände ned till en viss temperatur på de dagar som han går till jobbet, kan han programmera termostaten gång och glömma det. Detta kan hjälpa till att minimera lämnar värmen på när han kommer att vara borta, särskilt om han är glömsk.

  • En programmerbar hem termostat.
  • En digital termostat.