Hur jag reparera Stucco?

January 11

Stuck är en gipsliknande material, känt för sin hållbarhet och estetisk funktion. Det finns dock tillfällen då stuckatur kan behöva repareras. Drevning är den vanligaste metoden för att reparera stuck när mindre sprickor visas. Flisas stuckatur typiskt åtgärdas genom att måla över den. Dessutom är lappning ett vanligt sätt att reparera stuck hål.

Innan du kan reparera stuck måste du bedöma skadorna. Kontrollera om skadan innebär mindre sprickor, flisning eller små hål, eftersom de lätt kan repareras genom att använda off-the-shelf produkter. Om skadan är för omfattande, för att du kontaktar en expert reparera stuckatur kan vara mer effektivt än att försöka åtgärda det själv. En stuckatur specialist kan kontrollera om skadan har orsakats av strukturella fel.

Det är viktigt att rengöra området innan företaget reparationer. Ta bort löst skräp säkerställer de nya material obligationer väl till omgivande stuckatur. Skrubba området med en våt svamp eller trasa för att skapa en smidig stuckatur arbetsområde. Dessutom, om reparationen innebär lappning, använd en mejsel för att ta bort stuckatur runt hålet.

Ytliga sprickor i stuckatur vanligtvis fastställas genom att tillämpa täta. Caulk finns i järnaffärer i form av baljor som kan sättas i tätningspistoler. Fyll sprickorna genom att spåra täta längs sprickan linjen. Se till att täta tätar helt sprickan genom att trycka den med fingret eller en pinne. Efter sprickorna fylls, ta bort den extra fogar med en svamp för att skapa en smidig stuckatur yta.

Flisas stuckatur är mer komplicerad eftersom den nya stuckatur behöver matcha färg och konsistens av den ursprungliga ytan. De flesta små flis fixeras genom att sprida täta på det skadade området. Låt stuck att helt torr före målning på den. För att göra den nya färgen verkar sömlös, skapa en test parti och färg på en kartong. En sak att komma ihåg är att färgen tenderar att visas mörkare eller ljusare när det är vått. Efter att färgen har torkat, kontrollera om det passar perfekt med den gamla färgen. Om den gör det, helt enkelt måla över den nya stuckatur och vänta på att torka.

Två typer av täta används främst för att reparera stuckatur, silikon- och latexbaserade. Silikonbaserad fogmassa används bäst för att fylla små sprickor på grund av dess motståndskraft och förmåga att hålla sig till de flesta ytor. Som sådan, är kiselbaserade diktnings typiskt används för att reparera stuckatur på ytterväggar. Latex baserad Drevning, å andra sidan, absorberar lätt färg. Av denna anledning är det oftast används vid tillämpning en stuckatur patch som behöver ommålning.

Patchning hål i stuckatur kräver mycket mer planering. För villaägare oerfarna med murverk, kan köpa färdigblandad stuckatur spara mycket tid och ansträngning. Patch stuckatur, avgöra hur djupt hålet är. Om hålet tränger till Walla € s inre uppbackning, måste ett trådnät först placeras för att skapa en bas att stuckatur kan hålla sig till.

Den stuckatur kommer att tillämpas i två skikt. Först använder en murslev för att tillämpa den ursprungliga pälsen. Fyll hålet till inom en halv tum (1,3 centimeter) av ytan. Låt det torka innan du applicerar det andra lagret. En parging Beläggningen kan ingå i stuckmixen i fall ytan är texturerad. Om väggen har en slät yta, tillämpa det andra skiktet precis som när du reparerar flisas stuckatur.

  • En täta pistol, som kan användas för att reparera stuckatur.
  • Stora vertikala sprickor i stuckatur kan signalera ett större problem, och en professionell bör kallas.
  • En strukturell specialist kan avgöra om en stuckatur spricka är ytlig eller något mer allvarligt.
  • En person reparera stuckatur.