Vad är Old Bay krydda?

March 29

Gammal Bay krydda är en kryddblandning gjord av McCormick och Company, ett Maryland baserat företag som erbjuder ett brett utbud av örter, kryddor och blandningar. Blandningen har visat sig vara ganska populär, särskilt längs den östra kusten av USA, där den är ihopkopplad med krabba, hummer, räkor, och ett sortiment av andra skaldjur. Många marknader bär Gamla Bay krydda, tillsammans med sina efterföljare, och det är också möjligt att göra en egen version hemma, justera kryddor för att tillfredsställa din personliga smak.

Receptet för Old Bay Krydda utvecklades på 1940-talet av Gustav Brunn, en tysk invandrare. Han namngav kryddblandningen för Chesapeake Bay, en av Maryland s mer anmärkningsvärda naturliga egenskaper, och receptet tillsammans med Brunns företaget köptes på 1990-talet av McCormick och Company, som behåller det ursprungliga receptet och särskiljande märkning på produkten för att göra den bekant och lätt igenkännlig för konsumenterna.

De exakta proportionerna i Gamla Bay kryddblandning är ett ämne av mystik, men blandningen är känd för att inkludera kanel, ingefära, senapsfrön, lagerblad, selleri salt, svartpeppar och röd paprika flingor. Andra kockar gör sina egna versioner hemma kan lägga till ytterligare kryddor såsom kardemumma, muskotblomma, kryddnejlika, kryddpeppar, paprika och muskot. Kryddorna mals tillsammans för att skapa en smidig pulver som kan hålla i upp till ett år när de förvaras i en sval, torr plats.

Den klassiska användningen av Gamla Bay krydda är på krabbor, en populär produkt av Chesapeake Bay. Vid ett tillfälle, krabbor var så riklig att de passerat ut gratis på barer, uppmuntra kunder att stanna, och tidiga versioner av gamla Bay Krydda hade en hög salthalt, så att så beskyddare åt krabbor, de skulle uppmuntras att beställa mer att dricka. Nu när krabban har blivit mer av en delikatess, människor fortfarande använder gamla Bay krydda, eftersom de har fått smak för det.

Utnyttja den gamla Bay varumärket, McCormick och Företaget tillverkar en rad tie-i produkter, inklusive Gamla Bay Krydda förpackade i praktiska shaker containrar, Gamla Bay smeter för stekt mat, en tonfisk sallad mix och Gamla Bay branded cocktail såser och tatarer. Många av dessa produkter är lätt tillgängliga på stora marknader, även om kockar kan också göra sina egna unika blandning, om de känner så benägna.

  • Paprika används ofta i hemlagad Gamla Bay mixar.
  • Kryddnejlika används ofta i hemlagad gamla Bay kryddblandningar.
  • Old Bay krydda ofta paras ihop med många olika typer av fisk och skaldjur.
  • Krabbor var en gång så riklig i Chesapeake Bay att de var beredda med gamla Bay Krydda och svimmade gratis på barer.
  • Röd paprika flingor är en ingrediens i gamla Bay krydda.
  • Kardemumma sätts ofta hemlagad gamla Bay smaksättning.