Vad är en Wrap?

December 22

En Wrap liknar en burrito men gjorde med tunnbröd och fyllda med typiska smörgås kött och ost. Skinka, kalkon, och provoloneost är några vanliga ingredienser. Dessa wraps görs vanligen genom att först lägga ut den mjuka tunnbröd, placera alla ingredienser, inklusive såser, på toppen, och sedan vika brödet på ett sätt som förhindrar inälvorna faller ur. Det finns så många olika typer av sandwich wraps som det finns smörgåsar, inklusive Turkiet, rostbiff och vegetariskt. Denna typ av smörgås blev populär under 1990-talet och troligen härstammar från den västra kusten av USA.

För att göra en Wrap är flatbeard anlagd på en plan yta och sedan staplade med ingredienser. Vissa kryddor, liksom salsa och andra lösa såser, lättare användas på en Wrap än en vanlig smörgås eftersom den vikta brödet håller såser från rinner ut. Wrap bör vikas tätt, vilket ibland är svårt för nybörjare. Även Wrap flatbeards är vanligtvis tunna, måste de vara tillräckligt tjock för att hålla alla ingredienser utan att riva i mitten eller bli blöt snabbt. Detta kan vara särskilt utmanande när smörgåsbröd är fylld med varma ingredienser som påskyndar sönderrivning av sandwich.

En allmän tumregel är att någon form av sallad eller smörgås kan sätta på en wrap att bli en Wrap. Detta inkluderar Caesar sallader, grekiska sallader och mer traditionella kock sallader. I fallet med sallader, kan salladsdressing användas istället för sandwichsmaktillsatser. För smörgåsar, bara några alternativ är bacon wraps, fisk wraps och vegetabiliska wraps. Kött och grönsaker på ett tunnbröd wrap kan vara antingen kallt eller varmt, beroende på vad kunden föredrar.

Den ursprungliga skaparen av wrap är inte känt, ungefär som skaparen av en mängd populära rätter. Smörgåsbutiker i båda regionerna Kalifornien och Connecticut i USA hävdar att de har skapat den första Wrap. Några av historierna kring skapandet av Wrap nämna att en restaurang kan ha slut på bröd, och det var därför ett tunnbröd wrap utnyttjades. Andra berättelser nämna att Wrap påverkades av burrito, och det är vad initieras dess skapelse. Dessa berättelser är inte verifierat, inte heller är de sannolikt kommer att verifieras, men båda kan vara sanna eller hålla ett korn av sanning.

  • Fettfria salsor kan lägga värme och djup till smörgås wraps med mycket få kalorier.
  • Sandwich wraps kan omfatta rostbiff.
  • En grekisk sallad kan placeras i en Wrap.
  • Sandwich wraps påverkades av burritos.