Vad kan jag göra med kala fläckar på min gräsmatta?

January 19

En perfekt gräsmatta är en uppskattad besittning av husägare överallt. Men oavsett hur mycket tid man kan spendera hand om det, kommer det oundvikligen att en kal fläck på gräsmattan. Även om den frustrerade husägare kan frestas att bana den om och måla den grön, det finns ingen anledning till varför någon inte kan ha en frodig, grön gräsmatta, utan bruna områden eller kala fläckar, som kan vara stolthet trakten.

Om du har en kal fläck på din gräsmatta, ett sätt att snabbt åtgärda problemet är att åter sod området. Det vill säga, skära en bit av sod, en sektion av gräs hålls samman av hopslingrade rötter, för att passa området och lägga den i. Om man pekar ned med foten och vattning det kommer att hjälpa den att växa i marken. Om din nakna plats är liten, du behöver inte ens att köpa en bit av sod, är en quick fix för att bara gräva upp en bit av gräsmattan från kanten, och använda det för att fylla i den.

Om fläcken inte är nakna, men är antingen brun eller glesa, är ett alternativ att använda gödsel till grönt upp det lite. Detta kommer att ta ett par veckor, så om du har och omedelbart behov, är torv alternativet bäst. Ta bort eventuellt kvarvarande gräs från området, gräva upp det lite för att lossa jorden, och lägga ner lite kompost innan ned sod pluggen.

Ett annat alternativ, om tiden inte är en viktig faktor, åter sådd den bruna eller kala fläcken. Du kan fastställa frö som helst, men det kommer inte att växa tills marktemperaturen är lämplig, ca 52 degreesn Fahrenheit. Exceptionellt varmt väder är inte heller en bra tid att plantera gräsfrö. Glöm inte att täcka fröet med en ljus lager av matjord, eller fåglarna äter det.

En av de största orsakerna till en brun eller nakna plats på gräsmattan brinner orsakas av djuren. Gräs skadats av sällskapsdjur urin blir brun, med en ring runt omkretsen. Du kan förhindra dessa en brun eller kala fläck uppstår, genom att späda ut koncentrationen av urin med vatten inom åtta timmar efter djurets besök. Hundar kan också njuta av att gräva i ett visst område i din gräsmatta, vilket kan skapa kala fläckar. Du kan begrava tegel eller stenar i området och sedan åter frö eller åter sod det, och hundarna kommer att sluta gräva i området när de känner skrapa av tegelstenarna under jord.

Alternativt, om fläcken är exceptionellt besvär, prova några kreativa landskapsarkitektur genom att placera uteplats stenar eller ett fågelbad på kala fläcken.

  • Ett fågelbad eller skulptur är ett bra sätt att täcka kala fläckar.
  • Döda fläckar på en gräsmatta.
  • Herbicider kan vara ansvarig för gräsmatta problem.
  • Insekter kan påverka kvaliteten på en gräsmatta.