Vad är en Pop Up tält?

February 3

Uppföra en traditionell duk tält på en campingplats innebär ofta innesluta en tung trä ram med en skrymmande duk huden, så att stabilisera hela strukturen med rep och spikar. Transportera allt detta material till campingen kan också vara fysiskt krävande, och en enda husbil sannolikt inte kunde hoppas på att utföra uppgiften med själv. En populär lösning på detta camping dilemma är en lätt och bärbar pop up tält. Detta är en typ av hopfällbar tält som lätt kan transporteras in i en campingplats på en husbil rygg, tillsammans med en huvudvals och ryggsäck. En husbil placerar den kollapsade tält på en lämplig plats, sedan manipulerar den tills ramen snäpper på plats.

Det finns flera olika typer av pop up tält, alla med sina egna set-up mekanismer. En av de tidigaste, och fortfarande populära, typer innehåller en serie av flexibla ribbor fästa vid en duk eller polyester hud. Den kollapsade tältet är lång och tunn, vilket gör det så lätt att bära som en lång strand paraply. När husbilen lokaliserar en lämplig plats, han eller hon trycker ner ordentligt på toppen av tältet, tvingar varje ribba att böja utåt jämnt. Vid något tillfälle, dyker det expanderade ramen på plats och resultatet är en kupolformad tält med plats för sängkläder och ett säkert blixtlås dörröppning. Denna typ ger också husbilen att använda stavar och linor för ytterligare stabilitet.

En annan typ av pop up tält använder lätt kol, plast eller metallstänger och ett arrangemang av fjädrar och gångjärn för att uppföra sig. När kollapsade, kan det passa i en specialdesignad rund resväska. När en lämplig campingplats har valts, husbilen avlägsnar helt enkelt kollapsade tältet ur påsen, lossnar en rem, och låter tältet att expandera på egen hand. Denna typ kan inte vara lika hög som ett kupoltält, men det ger tillräckligt linjära utrymme för en eller två campare att ställa in sina sängkläder. Tältet stöds primärt genom spänningen av de inre fjädrarna och stödstänger. När husbil är redo att lämna campingen, kan han eller hon lätt kollapsa tältet och packa in den i resväska.

De flesta utomhus sportartiklar butiker bär ett urval av tält, från stora kupoltält som kan sova 03:57 folk till ultrakompakta modeller som ger tillräckligt skydd för en enda husbil. Det är viktigt att börjar campare lär korrekt att inrätta en pop up tält för att förhindra en osäker kollaps i fält. Eftersom denna typ av tält är inte bunden till marken, kan ytterligare utrustning såsom tältspikar, hammare och rep också visa sig användbart. Som med alla andra konsumentprodukt, kan potentiella campare också vill jämföra säkerhetsklassificeringar mellan de olika alternativen och välja den som passar bäst för miljön. Bärbarhet kan vara viktigare än stabilitet på en vildmark vandring, till exempel, men stabilitet och komfort kan räkna mer på en familjeutflykt till en förbättrad campingplats.