Vad är en bas-baryton?

January 8

En bas-baryton är en typ av sångerska som är bekväma sjunga i mitten till låga utbudet av platser att män producerar. Normalt används termen "basbaryton" i samband med klassisk musik och opera, men bas-baryton är omfånget och kvaliteten på rösten och därför är tillämplig på alla typer av vokalmusik. Mycket brett, termen också kan hänvisa till något instrument som spelar i samma storleksordning som dessa sångare.

Bas-baryton kan ses antingen som en låg baryton eller en hög bas. De har baryton kvaliteter till sin röst, men kan nå in djupare, äkta bas platser när den musikaliska repertoaren kräver det. En kännetecken för denna röst typ, är dock att det basbaryton förlorar en del av sin makt och resonans i den nedre delen av sitt sortiment. Även om en del av makten i det lägre intervallet offras, är färgen som finns med denna rösttypen mycket uppskattad.

Utnämningen av "basbaryton" inte ens riktigt existerar förrän Richard Wagner specifikt kallas för en hög bas i roller för sina operor. Detta innebär att många poäng kräver en bas eller baryton, inte en bas-baryton. Det är således ofta avgöras av den rollsättare som avgör om en bas-baryton kan sjunga en roll märkt för bas eller baryton. Målet för rollsättare i dessa fall är helt enkelt att se till att sångaren har en räckvidd som kan hantera de platser som finns i rollen med tydlighet, makt och kontroll.

När bas-baryton sjunger som medlemmar i ensembler, är något flexibel del de sjunger. Till exempel i en fyra del blandad kör med bas, tenor, alt och soprandelar, sjunger bas-baryton med basar, med den övre planen eller platser om delen klyftor bas. I en manlig trio, bas-baryton sjunger vanligtvis den mellersta delen. I en manlig kvartett eller all-manskör sjunger han den tredje delen, ovanför de låga basar men under de låga tenorer. Bas-baryton är oftast ganska vana vid detta kameleontliknande aktivitet, så mycket så att utbildade bass-baryton ofta automatiskt vidta lämpliga platser i en delad-del poäng, ändra platser endast om regissören vill förbättra körens övergripande harmonisk balans och Därför tilldelar vad att sjunga.

Som med andra typer röst, kan bas-baryton sångare klassificeras brett som antingen lyrisk eller dramatisk. Lyric innebär att sångaren har en ljuskvalitet till hans röst, även om han fortfarande kan vara kraftfull. Lyrics besitter ofta något större smidighet av röst på grund av att de tenderar att ha en lite mindre tjocklek till sina stämband. Dramatiska bas-baryton har en rikare, fylligare ljud.

  • Bas-baryton inte riktigt existerar förrän kompositören Richard Wagner specifikt kallas för en hög bas roll i en av hans operor.
  • Sångare är ofta grupperade enligt deras röstomfång.