Vilka är de vanligaste orsakerna till Gul slem från näsan?

August 25

En individ kan märka slem, även hänvisad till som slem, som kommer från näsan för en mängd olika skäl. Flödet av gula slem från näsan betyder nästan alltid att någon typ av irritation eller inflammation är närvarande. I många fall, slem en person meddelanden som kommer från näsan på grund av ett virus, innefattande en vanlig förkylning, en allergi, eller till och med astma. Men ibland är en bakteriell infektion som påverkar andningsorganen fel istället.

Ofta när en person upptäcker ett utsläpp av gult slem från näsan, antar han att det indikerar förekomst av en allvarlig infektion. I sanning, men detta sker ofta när en person har endast en mindre virusinfektion, däribland ett så enkelt som en vanlig förkylning. När en person har en virusinfektion, slem som kommer från hans näsa börjar vanligtvis ut klart och gradvis blir gul. Detta är oftast ett tecken på att kroppen kämpar en infektion. Det doesnâ € t betyder alltid att kroppen kämpar en infektion som är bakteriell eller allvarlig natur, dock.

Även gult slem som kommer från näsan doesnâ € t alltid betyda en person har en allvarlig infektion, det indikerar en ibland. När en person har gul slem som kommer från näsan, kan det innebära en person har en bakteriell infektion i stället för en som orsakas av ett virus. Detta gäller särskilt när den gula slem är tjock eller klibbig, men tunnare gula slem kan utvecklas med en bakteriell infektion också. Vissa bakteriella infektioner också åtföljs av gula slem som så småningom blir grön.

Närvaron av vita blodkroppar som kallas leukocyter ofta ansvarar för flödet av gula slem från näsan när en person har en infektion. Slem börjar tydliga och kan börja gulna efter cirka två eller tre dagar. Denna förändring i färg är resultatet av en ackumulering av vita blodkroppar i näsgångarna.

Även förekomsten av gula slem från näsan ISNA € t alltid ett tecken på en allvarlig infektion, doesnâ detta € t betyda en person bör ignorera det. I händelse av att gula slem varar mer än cirka sju dagar, kan en individ göra klokt i att söka utvärdering från sin läkare. Dessutom kan en individ söka läkarvård om han har symptom som verkar svårare än man kan förvänta sig med en mindre infektion.

  • En vanlig förkylning kan orsaka gula slem som kommer från näsan.
  • Gul slem inte alltid indikera närvaron av en allvarlig infektion.
  • Gul slem kan tyda på en vanlig förkylning.