Hur effektiv är Aloe Vera för IBS?

February 12

Aloe vera har inte vetenskapligt bevisat effektiv som ett behandlingsalternativ för colon irritabile (IBS), en åkomma som påverkar den mänskliga kroppens matsmältningssystem. Uppblåsthet, diarré och förstoppning är vanliga symtom på sjukdomen. Många människor använder aloe vera för IBS, tillsammans med kompletterande behandlingar, för att minska dessa obehagliga symptom matsmältnings.

Bladen av aloe vera växten har en naturligt tjock, genomskinlig gel inuti. Denna gel kan användas som en topisk salva eller intas genom matsmältningssystemet. Vid utvärtes bruk, lugnar aloe vera smärtsamma brännskador eller hudskador. Vissa användare svälja aloe vera för IBS, som hävdar att de laxerande egenskaper aloeväxten har hjälpt matsmältningen genom att lindra förstoppning.

Många experter har experimenterat med aloe vera och dess effekter på IBS förtryck. Studier har visat att aloe vera inte fungerade något bättre än en grundläggande placebo gavs till en grupp patienter. Alternativa IBS terapier rekommenderas av läkare och IBS specialister, i motsats till en stringent aloe vera konsumtion terapi.

Med aloe vera för IBS kan faktiskt ge biverkningar som förvärrar den obekväma tillstånd. Till exempel har vissa experter anslutna uttorkning till aloevera konsumtion i IBS-patienter. Uttorkning, eller brist på vatten i kroppen, orsakar ökad förstoppning. Kroppen kommer att försöka att behålla så mycket vatten som möjligt, vilket resulterar i oregelbundna och hårda tarmrörelser.

En annan bieffekt till intag aloe vera för IBS är lågt blodsocker. Aloe vera växt kemiska sammansättning sänker givetvis blodsockernivåer. Överdriven aloe vera användning, eller kombinera den med en diabetiker medicinering, kan minska kroppens blodsocker till farliga nivåer.

Nyckeln till naturligt styra IBS är uppmärksamma kost och konsekvent utöva. IBS sjuka bör öka fiberkonsumtionen och stanna hydratiserade. Måltider bör jämnt fördelade under dagen så att kroppens matsmältningssystem kan förbli vanlig. Motion minskar stress och håller kroppen frisk, vilket bidrar till en minskning av IBS symtom.

IBS patienter med extrema symtom kan ta föreskrivna mediciner för att lindra kronisk smärta matsmältnings. En patient som insisterar på att ta en regim av aloe vera för IBS bör diskutera användningen med sin läkare. Föreskrivna mediciner kan reagera annorlunda i kroppen om de blandas med aloe vera. Varje medicinering patienten förskrivs bör undersökas för att avgöra om det kan fungera effektivt med aloe vera.

  • Aloe vera kan tas som ett komplement i juiceform.
  • Lämnar av aloe vera växt.
  • En mänsklig kolon, som påverkas av IBS.