Vad är en Blackfish?

April 8

Blackfish är en term som används för att beskriva olika typer av fisk och två typer av valar. Fiskar vanligtvis kallas med begreppet inkluderar Alaska blackfish, Sacramento blackfish, och floden blackfish. Den Melonhuvudval och späckhuggare, även känd som en späckhuggare, kallas även med detta namn.

Alaskablackfish, Dallia pectoralis, är en cylindrisk fisk som är olivbrun i färgen. Fisken har 4-6 mörka fläckar som körs vertikalt ner sin sida, och den har en vit mage. Fenorna har rödbruna fläckar. Nå längder av 7 inches (17,7 cm), är fisken som finns i Alaska och på öarna i Berings hav.

Den Sacramento blackfish, Orthodon microlepidotus, finns i centrala Kalifornien. Denna fisk är den enda medlemmen i släktet Orthodon. Mörk färg över hela sin kropp, är fisken lättare som en juvenil och växer mörkare när den mognar. Växande till längder på 21,5 inches (55 cm), är fisken vanlig i Sacramento och San Joaquin floderna. De finns också i vattnen som kör in i San Francisco Bay.

Floden blackfish, Gadopsis marmoratus, finns i sötvatten i Australiaâ € s Murray-Darling flodsystemet från Queensland till Victoria. En nattlig rovdjur, den fishâ € s diet består av kräftor, räkor, och andra små fiskar. Nå längderna 11.8 inches (30 cm), fisken är på tillbakagång på grund av överfiske, konkurrens från införda arter, och igenslamning av strömmar.

Den Melonhuvudval, Peponocephala electra, ibland kallad mång tandade GRINDVAL eller Electra delfin. Detta val är en del av delfin, eller Delphinidae, familj. Hela familjen är ofta kallas av det gemensamma namnet blackfish. Den späckhuggare, Orcinus orca, är också en del av denna familj.

Den Melonhuvudval finns i de flesta av världens € s tropiska vatten. Kroppen av whale är ljusgrå, och ansiktet, vilket är en rundad kon-form, är mörkgrå. Nå längder av 10 fot (3 m), är den primära kosten för Melonhuvudval bläckfisk.

Späckhuggaren är den enda arten i släktet Orcinus. Med en svart baksida, vita sidor, och en vit kista, har späckhuggare en vit fläck ovanför och bakom ögat. Kalvar har en gulaktig nyans som bleknar till vitt. Man späckhuggare genomsnitt 20-26 fot (6 till 8 m) i längd, och honorna är 16 till 23 fot (5 till 7 m).

  • Squid innefattar den primära kosten GRINDVAL.
  • Den orca kan kallas en "blackfish."
  • "Blackfish" kan hänvisa till Alaska blackfish.