Vad finns olika typer av Fitness planer?

February 8

Vare oneâ € s mål är att gå ner i vikt, förbättra muskeltonus eller uthållighet eller få bättre all-around fitness, det finns många fitness planer finns att man kan anställa. Fitness planer kan fokusera på aerob träning, muskler och styrka byggnad eller hela kroppen träning, och de kan skräddarsys för att passa nybörjare, mellanliggande eller magister fitness nivåer. De flesta kompletta fitness planer kommer också innehålla en näring elementet så att en sund balans mellan träning och ätande kan uppnås och upprätthållas.

Styrka och muskelbyggande är en viktig komponent för att någon plan för fitness. Införliva muskeluppbyggnad i oneâ € s fitness plan innebär inte att ett gym medlemskap är nödvändigt eller att man kommer att bli en professionell bodybuilder. Lägga en betoning på styrka byggnad i oneâ € s personliga fitness plan är bra eftersom det kommer att öka muskelmassa, bränna kalorier mer effektivt och minska kroppsfett. Styrketräning ökar också uthållighet, utvecklar starka ben och hjälper till att hantera kroniska sjukdomar som depression, artrit och osteoporos.

Fitness planer som fokuserar på styrketräning kan innehålla en mängd utrustning, antingen hemma eller på ett gym. Många övningar kan göras med oneâ € s egen kroppsvikt, inklusive ben knäböj, buk crunches och armhävningar. Billig motstånds slangar finns på de flesta sportartiklar butiker och tillför en ny dimension till styrketräningsalternativ. Fria vikter och maskiner vikt kan användas hemma eller gym som traditionella verktyg för att bygga muskler och styrka.

Aerob träning är en viktig del av många fitness utbildningsplaner. Regelbunden aerob träning hjälper kasta extra pounds, minska hälsoriskerna, öka oneâ € s humör och stärker oneâ € s hjärta. En fördel med en betoning på aerob träning i ett gym plan är mångsidigheten i alternativ. Populära alternativ inkluderar promenader, löpning, cykling och simning. All verksamhet som får en rörliga och puls upp räknas som aerob träning, inklusive saker såsom dans, hoppa rep eller ens några av de populära tv-spel som får en person som fysiskt inblandade.

Nutrition är en viktig komponent i viktminskning fitness planer. Det finns många olika typer av kost och närings planer finns, men en balanserad, sunt förnuft är ofta bäst. Införliva vatten, frukt, grönsaker, hälsosamma kolhydrater och proteiner i sin kost ger energi och uthållighet och kan främja sund viktminskning. Man bör se till att en vettig kost plan är på plats för några fysiska kondition planer, eftersom oneâ € s kropp behöver fast näring för att prestera på en gynnsam nivå under träning.

  • Fitness planer bör innehålla tydliga mål.
  • Lyfta vikter är ofta en del av en fitness plan.
  • Arbeta på gymmet är ofta en del av en fitness plan.
  • Hoppa rep kan införlivas i en hjärt träningsrutin.
  • En person måste lyfta tunga vikter i låga repetitioner för att bygga muskelmassa.
  • Vissa fitness planer fokuserar på aerob träning som jogging eller promenader.