Vad är ett Clip-On mikrofon?

May 24

En mikrofon är en anordning som omvandlar ljudvågor till elektriska signaler. Detta gör att ljudet kommer in i mikrofonen som skall förstärkas, registreras eller överföras. En myggmikrofon är en mikrofon som är avsedd att fästas till användaren. Denna konstruktion gör att användaren bekvämligheten med bärbara, handsfree-användning.

Ett clip-on mikrofon typiskt fäst på kläderna hos användaren, med hjälp av en klämma; därav namnet. Även mikrofonen kan fästas nästan var som helst, är det vanligt fast på kavajslag av en jacka, framsidan av en skjorta, eller en slips när den används. Myggmikrofon användare försöker generellt att välja en plats att fästa mikrofonen som maximerar ljudkvaliteten och samtidigt minska risken för störningar på grund av rörelse.

Utöver den kläm mikrofoner som används främst för röst, det finns också clip-on mikrofoner som är utformade för musikinstrument användning. Dessa mikrofoner är oftast knutna till klockan för blåsinstrument såsom saxofoner och trumpeter och på översta bågen i trummor eller slaginstrument.

Clip-on mikrofoner fungerar med hjälp av trådlös teknik. Mikrofonen är fäst med en sladd till en sändare pack batteridriven som bärs av användaren. Sändaren pack skickar en signal från mikrofonen via UHF, VHF eller FM-frekvenser till en mottagare som är inställda på samma frekvens som mikrofonen. Mottagaren är oftast ansluten till en ljudkomponent som gör att ljudet som skall förstärkas, justeras, och hörs genom högtalarna.

Trådlös headset mikrofoner fungerar på ungefär samma sätt och erbjuder samma portabilitet funktion som en myggmikrofon. Headset mikrofoner också fäst med en sladd till en sändare pack som bärs av användaren. Trådlösa handmikrofoner sända en signal direkt till en mottagare, vilket eliminerar behovet av en sändare paket.

När man väljer en trådlös mikrofon, är det viktigt att överväga fördelarna och nackdelarna med de olika utföranden. Clip-on och headset mikrofoner erbjuder maximal bärbarhet och den lätthet och bekvämlighet utan-hands användning. Användare som kräver förmågan att röra sig i stor utsträckning iklädd en mikrofon, som sångare och artister, kanske vill överväga headsetet mikrofonen över clip-on. Medan användare som föredrar eller kräver en mindre iögonfallande stil kan hitta myggmikrofon ett lämpligare val.

En nackdel med både clip-on och headset mikrofoner är att användaren inte har möjlighet att enkelt flytta mikrofonen bort från ansiktet när så önskas eller behövs, som någon med en handhållen mikrofon skulle kunna göra. Dessutom är ofta sämre än ljudkvaliteten på clip-on och headset mikrofoner handhållna mikrofoner.