Vad är skillnaden mellan ett hotell och Resort?

May 24

Skillnaden mellan vad ett hotell och en resort erbjuder har att göra med de tjänster de tillhandahåller, deras placering, och de aktiviteter och bekvämligheter på plats. En utväg är oftast utspridda över mer mark jämfört med ett hotell. Med tanke på den extra mark, det finns fler aktiviteter för gästerna att delta i. Resorts brukar också erbjuda mer on- och off-site freebies och rabatter till gäster. Även ett hotell och resort verkar liknande, skälen skiljer sig ofta för varför gäster väljer att bo på en över den andra.

Ett hotell och resort är helt annorlunda i termer av hur mycket mark de är på. En utväg är vanligtvis på en stor mängd egendom, så dess kunna ha fler tillgängliga för gäster rum samt gott om extra utrymme för funktioner som en golfbana. Den extra mark är också på eller nära en mer naturlig miljö. Ett hotell är ofta på bara tillräckligt mark för parkeringen och byggnaden. Det är också oftast på en viktigaste highway så det är lätt för gästerna att få tillgång till aktiviteter i området.

Bekvämligheter och aktiviteter som finns på plats kan variera mycket mellan ett hotell och resort. Ett hotell kan ha ett litet gym och ett businesscenter, men inte mycket annat. Det kan finnas ett matställe, om någon, men det kommer oftast bara bli rumsservice eller automater tillgängliga. En resort har ofta två eller flera restauranger eller lounger förutom rumsservice. Det kan också finnas andra aktiviteter eller bekvämligheter, inklusive på plats musik och dans, sport som golf eller tennis, ett stort gym, datorområdet, och även ett spa.

En annan stor skillnad mellan ett hotell och resort är ibland hur många freebies och rabatter man erbjuder över den andra. Medan ett hotell erbjuder vanligtvis en gratis dagstidning, Wi-Fi och frukost, resort erbjuder allt som plus mycket mer. Det kan också erbjuda gästerna gratis transfer till och från en flygplats, tillhandahålla gratis eller rabatterade biljetter till närliggande turistattraktioner, eller har rabatter till matställen på och utanför fastigheten.

Även om både ett hotell och resort ger gästerna en plats att sova, är den senare vanligtvis mer av en destination i sig på grund av allt det erbjuder. De som bor på ett hotell är oftast bara där för att sova eller för affärsmöten eller konferenser. Området runt hotellet är typiskt vad gästerna är mer intresserade av.

  • I många fall, gäster på ett hotell är affärsresenärer eller människor som bara söker en plats att sova för natten.
  • Resorts är vanligare på exotiska platser.
  • En exklusiv resort kan ha en eller flera spa som erbjuder lyxiga behandlingar för gästerna.
  • Resorts får anordna olika rekreation program för gästerna.
  • En utväg är mer benägna att ha bekvämligheter som tennisbanor än ett hotell.
  • Rummen på en utväg är oftast större och design för en längre vistelse.
  • Resorts erbjuda fler tjänster än hotell.
  • Vissa exklusiva resorts upprätthålla vackra golfbanor för användning av gäster.