Vilka är Några aktuella smärtstillande?

May 21

Aktuella smärtstillande, även kallade utvärtes analgetika, används ofta för att behandla artrit och ömma muskler. Det finns flera sorter tillgängliga över disk. Många människor använder dem i förening med orala analgetika såsom aspirin, acetaminofen och ibuprofen. Aktuella smärtstillande finns i kräm, gel, och oljeform och ingjutna i smärtlindrande kuddar och patchar. Deras fördel är möjligheten att tillämpa dem Platsspecifik led- eller muskelsmärta kontroll.

De tre vanligaste formerna av aktuella smärtstillande är capsaicin, counter-irriterande, och salicylater. Capsaicin är en naturligt förekommande förening som finns i varm paprika. Det orsakar sveda när det kommer i kontakt med slemhinnor. Som ett smärtstillande, fungerar capsaicin genom att blockera smärtreceptorerna som skickar signaler till hjärnan. Det säljs över disk under flera varumärken.

Salicylater är naturligt förekommande kemikalier som finns i växter och liknar salicylsyra, som är tillverkad för att producera acetylsalicylsyra. Används i topiska smärtstillande, salicylater minska smärta genom att minska inflammation. Salicylater omfattar några av de mest populära aktuella smärt namn märke smärtstillande.

Counter-irriterande är ämnen som lindrar smärta genom att distrahera bodyâ € s överföring av smärtsignaler genom att införa antingen ett kyl- eller brännande känsla. Kamfer, eukalyptusolja, och mentol är exempel på kontra irriterande. Används i aktuella smärtstillande, counter-irriterande är vanligtvis säkra att använda i kombination med orala smärtstillande och används ofta för att behandla stukningar, sträckningar och ömma muskler.

Även om många aktuella smärtstillande säljs över disk, bör patienter läsa interaktion och varningsetiketter på någon produkt före användning. Människor bör kontrollera med en läkare om de är osäkra på vilken typ är bäst för ett visst tillstånd. Med hjälp av dessa mediciner under en längre tid för att behandla kroniska sjukdomar som artrit bör göras endast på inrådan av sjukvårdspersonal.

  • Eukalyptusolja kan användas som en räknare-irriterande att distrahera kroppens överföringen av smärtsignaler.
  • Olika aktuella smärtstillande innehåller olika aktiva ingredienser.
  • Topiska smärtstillande används ofta i kombination med orala analgetika såsom aspirin.
  • Krämer med capsaicin, en kemikalie som ger röda paprikor deras värme, kan användas för att lindra smärta.