Vad är en Trave Block?

July 28

En resande blocket är en multi-linskiva remskiva som används för att höja eller sänka borrsträngen och höljen i ett borrhål. Blocken består typiskt av 05:56 enskilda skivor över vilka stållinorna som används för att avbryta den resande svarta är passerat. Kablarna är sedan fäst vid det fasta kronblock på toppen av borrtornet, vilket lämnar det nedre blocket fri att röra sig upp och ner längs kabeln faller. Stötdämpare och krankrok är fästa till botten av den resande blocket och används för att suspendera borrsträngen. Dessa blockera församlingar oftast påträffas i oljeborrningsapplikationer och är ofta kan hantera laster på över 1.000.000 pounds (454 tusen kg).

Sänkning, lyft, och styra borrsträngen i djup brunn borrningar i allmänhet kräver en utomordentligt robust lyftanordning arrangemang. Dessa lyftanordningar består vanligtvis av ett kronblock monterat i ett fast läge på toppen av brunnen lyftbom och en resande blocket vid botten av nedgången av repet. Den resande blocket är en multi-trissa anordning, allmänt terar mellan fyra och sex individuella kärvar. Dessa kärvar är platta skivor med ett djupt spår bearbetas runt deras omkrets. När grupperade tillsammans, som de är i den resande blocket, de kollektivt till som en remskiva.

Funktionen hos skivorna är att låta borrlinje rep för att passera genom blocket med minimal friktion. I fallet med en resande blocket, är fyra eller fler kärvar används för att sprida de ofta betydande belastning som bärs av blocket. De tjänar också till att öka den totala mekaniska fördelen med lyftsystemet, samt en redundans åtgärd vid repets sprickor. De skivorna är placerade på en central axel som en enhet innesluten i ett stålhölje försett med en konsol på sin undre yta. Konsolen används för att suspendera en stötabsorberande krankrok som, i sin tur, används för att stödja de utsedda laster.

Borrsträngen och höljen ofta sträcker betydande avstånd under ytan och utövar extrem belastning på borrlinjerna. Detta kräver att resande block vara klassad för att säkert avbryta belastningar som ofta överstiger 1,000,000 pounds (454 tusen kg). Dessa extrema belastningar, tillsammans med stress placeras på den av borrningsprocessen, nödvändiggör användning av mycket robusta och pålitliga komponenter i byggandet av blocket.

  • En oljekälla borrigg. Den resande blocket är den gula remskivan.