Vilka är de bästa tipsen för att göra en DIY Pond filter?

December 24

De bästa tips för att göra en gör-det-själv (DIY) damm filter är noggrann planering, att välja en enkel design och bestämma vilken typ av filter som är bäst för en viss damm. Skaffa eller skapa en uppsättning planer för den önskade filtreringssystem, och gör en fullständig lista över alla material och delar som behövs innan man bygger filtret. Göra en del forskning och ta reda på vilka typer av hemmagjorda damm filtersystem ger de bästa resultaten för specifika dammstorlekar och typer av damm vatten. Allt som behövs för en komplett DIY damm filter kan hittas på lokala byggvaruhus. Noggrant överväga och planera för krav som vattentäta elektriska anslutningar och totalpumpfiltreringskapacitet.

Innan du börjar bygga en DIY damm filter, anser storleken på dammen och den typ av dammen vatten som skall filtreras. Till exempel kommer en stor damm som innehåller fisk kräver en annan typ av filtrering än en liten damm som stöder bara växter och som används som en vatten trädgård. De bästa DIY damm filtersystem kommer att bidra till att upprätthålla en väl avvägd vatten med hjälp av rätt design, ordentlig filtermaterial, och nyttiga bakterier för en specifik damm miljö. Ett annat bra tips är att fundera över hur mycket tid som behövs för pump rengöring och underhåll. Vissa DIY damm filtersystem kan kräva väldigt lite uppmärksamhet, medan andra kan kräva mycket mer tid och ansträngning för att underhålla.

Bygga en DIY damm filter är inte svårt. De material som behövs för att göra en damm filter kan lätt förvärvas till bara om någon stadsdel hem förbättring center eller järnaffär. En liten, grundläggande damm filter kan konstrueras med användning av en 5-gallon (19 liter) plasthink. Skopan bör fyllas med rena en-tums småsten, grus, golfbollar, lava rock, eller andra filtermedia till ett djup av ca 6 inches (15 cm). Som vatten pumpas genom toppen av hemlagad damm filter, kommer hjälp bakterier samlas på ytan av filtermedia och rengör dammvattnet, utvisa renare vatten från hål i botten av hinken.

Var mycket försiktig när du installerar elektriska ledningar som går mellan placeringen av pumpen och strömkällan. Var noga med att se till att denna koppling inte utsätts för något vatten, särskilt om att dra ledningar under vattnet. Andra tips för att göra en DIY damm filter inkluderar att se till att pumpen har tillräckligt med kraft för att cirkulera hälften av vattnet i dammen varje timme. Hemlagad damm filtret bör vara stor nog att rymma minst fem procent av den totala mängden vatten i en damm. Till exempel bör en 5-gallon (19 liter) plasthink vara stor nog för en damm som rymmer cirka 100 gallon (379 liter) vatten.

  • Grus kan användas i en DIY damm filter.
  • En damm.