Vad är en Garterorm?

July 25

En garter orm är någon av ett antal olika ormar av släktet Thamnophis. I genomsnitt strumpeband ormar är mellan två och fem meter lång, och kan vara grå, grön, gul, brun eller svart färg, med ränder som löper på längden över sina kroppar. Strumpeband ormar är bland de vanligaste ormarna i Nordamerika, med en naturlig livsmiljö som sträcker sig från Centralamerika till Kanada. Även strumpeband ormar ofta tros vara nonvenomous, de faktiskt producerar små mängder av en mild gift som är väsentligt ofarligt för människor. Strumpeband ormar är rovdjur, men de också jagas av ett brett spektrum av andra arter, inklusive större ormar predatory fåglar, tvättbjörn, grävlingar, och huskatter.

Kosten för strumpebandssnok är ganska varierad, vilket är ett av skälen till ormarna trivs i så många olika klimat. I allmänhet är strumpebandssnok en köttätare, utan föredrar att äta insekter, groddjur, gnagare, fisk, små reptiler, och ibland, ägg. Vissa större strumpeband orm arter kan ha möjlighet att jaga större byten, såsom små höns. Strumpeband ormar inte tygla sitt byte som boas gör; istället, bedövar de bytet eller, mer sällan, döda den direkt innan du äter den. Prey är alltid sväljas hela och ofta medan den fortfarande lever.

Många sorter av strumpebandssnok övervintra under de kalla månaderna av året, särskilt de strumpeband som bor i Kanada och norra USA. Dessa ormar öka sitt matintag under den senare delen av sommaren för att förbereda sig för vinterdvala. De vandrar sedan till ett anvisat dvala håla, där de tillbringar vintern med hundratals andra ormar. När varmare väder kommer, temperaturen i den stiger långsamt och strumpeband väcka sig långsamt, inte fullt ut som dyker upp från viloläge under en period av två veckor eller mer. I vissa strumpeband orm arter, anstiftar vilolägesperioden parning beteenden i ormarna.

Strumpeband ormar brukar para sig under våren, och ibland även i höst, med honorna lagra spermier till våren ifall de inte kan para sig. Manliga strumpeband ormar ur viloläge innan honorna gör, så att de kan vara redo att para sig när honorna dyker äntligen ur idet. Kvinnliga strumpeband föda kullar av levande unga, oftast i slutet sommarmånaderna.

Medan vissa människor ser strumpeband ormar som skadedjur som invaderar deras källare och trädgårdar, andra håller strumpeband som husdjur. På grund av deras opportunistiska matvanor och relativt lugn konstitution, strumpeband bra husdjur för barn eller människor som aldrig har hållit ormar innan. I fångenskap, strumpeband ormar livnär ofta på en diet bestående av sniglar, fryst eller färsk fisk, blodiglar, och daggmaskar. De successivt anpassa sig till att hanteras av människor, men eftersom ormar är så smal och fin, måste små barn ska lära sig att hantera dem med varsam hand.

  • Strumpeband ormar äter daggmaskar.
  • Strumpeband ormar finns i olika färger och är bland de vanligaste ormarna i Nordamerika.
  • Raccoons jagar strumpeband ormar.