Hur få Athletic Advantage genom att vara glutenfri

April 25

Vissa idrottare är rädda för att gå glutenfri eftersom de är oroliga att de inte kommer att få tillräckligt med kolhydrater i sin kost för att upprätthålla sina intensiva energibehov. Carbs före, under och efter träning eller tävling är avgörande för att upprätthålla energinivåer och fortkörning återhämtning efter händelsen.

Inte bara är att få de kolhydrater du behöver som en idrottsman möjligt, men att vara glutenfri kan också ge en atletisk fördel. När allt, du är inte gör din carb-lastning med pizza och spagetti - de är relativt värdelösa näringsmässigt tal. Dessa livsmedel orsakar också blodsocker toppar och dalar för att de är högt glykemiskt belastning livsmedel.

Bristen på gluten i kosten inte förtjänar kredit tillhandahålla en atletisk fördel; det är mer high-protein, lågt glykemiskt belastning tillvägagångssätt (som råkar vara glutenfri) som räknas. Detta tillvägagångssätt har flera fördelar för idrottare:

  • Får din kropp att börja bearbeta energin mer effektivt från fettdepåer och att vara mindre beroende av mat i sin tarm
  • Minimera hypoglykemiska effekt som plötslig, intensiv träning kan orsaka
  • Öka de fria fettsyror i blodet, så att du kan spara muskel glykogen (används för energi) under träning
  • Att upprätthålla stabila blodsockernivåer under träning, vilket är avgörande för tillväxten av muskler och styrka, samt för flödet av energi