Vad är Vegan Meat?

March 23

Vegan kött är en typ av livsmedel som är helt fritt från animaliska produkter men som är avsedd att replikera konsistens och smak av kött. Det är allmänt tillverkat av vegetabiliska ämnen som soja och vetegluten. Vegan kött kan köpas i oraffinerat former som kan användas för att ersätta kött i recept. Det används också av vegan matproducenter att skapa färdigförpackade produkter som simulerar populära kötträtter, som hamburgare, chicken nuggets, och korv.

Med sin förmåga att simulera en köttig konsistens samtidigt som höga nivåer av protein, järn och kalcium, är soja ofta för att skapa vegan kött. De vanligaste formerna av soja som används som köttsubstitut är fast tofu och tempeh. Fast tofu, som är tillverkad av koagulerat sojamjölk som har dränerats och pressas in i ett block, kan betraktas som en tom duk för vegan kockar. Den har lite inneboende smak, men har en hög uppsugningsförmåga som leder den att anta smaken av ingredienserna som den är lagad. Firm tofu behåller också sin form väl när man skär, vilket gör det lämpligt för rätter som wok och kabobs.

Tempeh är tillverkad av hela sojabönor som är delvis lagad och pressas sedan till ett hårt block eller bar. Till skillnad från tofu, har tempeh en distinkt, nötig smak. Det brukar måste blötläggas innan tillagning för att mjuka upp den och fyllig sin smak. När mjuknat, kan tempeh vara strimlad med ett rivjärn, vilket gör det till ett bra substitut för köttfärs.

Vetegluten, eller seitan, ibland också används för att producera vegan kött. Tillverkad genom att separera gluten från vetemjöl deg, har seitan en något tuff, trådiga kvalitet som liknar vissa kött. Det är vanligtvis säljs i en pressad block eller band och kan ätas som den är eller läggas till recept i stället för kött. Seitan används ibland i asiatiska rätter som en anka substitut.

Alla dessa grundläggande vegan kött substitut används ofta av vegan matproducenter att skapa färdigförpackade imitation köttprodukter. Det breda utbudet av produkter som finns omfattar vegan versioner av hamburgare, korv, korv, bacon, chicken nuggets, och revben. I USA kan dessa objekt att köpa i hälsokostaffärer och även några vanliga livsmedelsbutiker. Veganer bör vara noga med att läsa varje foodâ € s ingredienslistan innan du dricker, men eftersom vissa färdigförpackade köttsubstitut innehålla andra animaliska produkter såsom ägg.

  • Vete kan användas för att göra vegan kött.
  • Tofu är en populär ersättning för kött.
  • Sojafärs är en populär köttsubstitut bland veganer på grund av dess höga proteininnehåll och låg kostnad.
  • Vegetariska kött smular är gjorda av texturerat vegetabiliskt protein.