Ta bort svettfläckar från kläder

March 15

Som vi alla vet av erfarenhet, vi alla svettas. Det kan vara på grund av stress, atletisk ansträngning eller på grund av vädret. Med tiden detta lämnar äckligt snygga gula fläckar som verkar aldrig vill komma ut, oavsett vad de dyra "fläckborttagnings" påstående. Här är några billiga och enkla sätt att rengöra dina kläder med hjälp objekt hittades runt huset.

  • Vit vinäger är ett bra sätt att ta bort gulnade fläckar från dina kläder. Helt enkelt lägga till en kopp till din tvätt på samma gång som du sätter i tvättmedels bort lukt och missfärgning, förknippas med svettfläckar.
  • En "förbehandling" alternativ som fungerar mycket bra är att använda en pasta gjord av bakpulver och vatten till fläcken. Gnid försiktigt bakpulver pasta direkt på fläcken, med hjälp av fingrarna. När pastan har tillämpats, låt det sitta mellan tjugo och trettio minuter. Efter tiden har gått ut, helt enkelt tvätta kläderna som vanligt.
  • En annan enkel förbehandling alternativ är att skrubba fläcken med hår schampo och en gammal, mjuk borste tandborste. Som ni vet från tvätta håret, behövs väldigt lite schampo att faktiskt få något rent. När du har skurat fläcken med schampo, tvätta bara dina kläder som alltid. Denna metod ger resultat anmärkningsvärt nära dem som tillhandahålls av fläckborttagnings pennor.
  • För färgade kläder du vill använda en annan metod. För denna metod måste du använda en blandning av två koppar vatten blandat med fyra matskedar vit vinäger. Lägg bara till denna lösning till din last av färger i en blötläggningsmedlet cykel. Låt kläderna och denna lösning blöt i cirka trettio minuter. Tvätta sedan som vanligt, i kallt vatten.
  • Ett sista alternativ är att använda väteperoxid för att förbehandla fläcken. Blöt ditt färgade kläder i en lösning av femtio procent vatten och femtio procent väteperoxid. Du kan njuta hela plagg, men det rekommenderas att du bara blöt färgade delen själv. Låt lösningen på kläder för trettio minuter, varefter du tvättar i kallt vatten.

Använda någon av dessa tips lämnar dina kläder rena, fläckfritt, och luktade bra. Lycklig tvätt!