Vad är en 3D Logo Maker?

November 3

En tredimensionell (3D) logotyp Maker är ett grafiskt designprogram som specialiserat sig på att göra logotyper i 3D. De flesta 3D Logo Maker program är generatorer, vilket innebär att de genererar logotyper stället tillåta användare att utforma egna logotyper. En 3D logotyp Maker sparar generellt bilderna som vektorer, som tillåter dem att sträckas till valfri storlek utan kvalitets straff. Som generatorer, de flesta av dessa program begränsar friheten och är vanligtvis inte lämpade för allmän 3D design.

Det finns många tvådimensionella (2D) logo beslutsfattare, och vissa kan till och med kunna göra övertygande 3D logotyper. Den stora skillnaden mellan en 2D och 3D logotyp Maker är mängden axlarna skapat. Med en 2D logotyp maker, även om logotypen är skuggad att titta 3D, det finns bara två axlar skapade. En äkta 3D logo programmet kommer att lagra tre axlar information. Om logotypen endast ska skrivas, då detta oftast inte ändra mycket, men en 3D-bild kan lätt animeras om logotypen maker har också animation funktioner.

Majoriteten av 3D Logo Maker program är generatorer snarare än designprogram. En generator är ett program som gör det möjligt för användaren att välja en bild, ändra några parametrar och har en logotyp som genereras. Med ett designprogram, programvaran oftast kommer att fokusera på att göra en 3D-logotyp från grunden, och det normalt kommer att vara verktyg för att underlätta skapande av logotyper.

Kontroll kan vara ett problem med 3D-logotyp Maker program, särskilt med en generator. En generator låter ofta användaren att ange någon egen text, men det sällan finns verktyg för att göra egen grafik eller effekter; alla eller de flesta av effekterna förinstallerade och kan inte ändras utanför vissa parametrar. Detta innebär att de flesta 3D-logo beslutsfattare kan inte användas för allmän 3D-design. Samtidigt, kan användare utan 3D design erfarenhet att bättre utnyttja detta, eftersom de inte kan ha möjlighet att göra en 3D-logotyp från grunden.

När en logotyp görs, 3D eller på annat sätt, det ofta kommer att skrivas ut på många olika marknadsföringsmaterial, men logotypen storleken kan vara olika för varje trycksak. Till exempel skulle en 3D logotyp måste vara liten för visitkort men stora för skyltar. För att hjälpa till med detta, de flesta 3D Logo Maker program spara logotypfiler som vektorer, eller bilder som kan sträckas utan att skapa någon oro kvalitet.