Vad är Lön Direct Deposit?

November 6

En löne direkt insättning är ett förfarande som gör det möjligt för en arbetsgivare att elektroniskt översända en employeeâ € s nettolön till ett eller flera bankkonton. Använda denna process för att kompensera anställda för deras arbete bidrar till att förenkla pappersarbete och eliminerar behovet för den anställde att hitta en möjlighet att manuellt deponera lönecheck. Användningen av löne direkt insättning har blivit vanligare de senaste åren och är särskilt populär bland företag som väljer att lägga ut löneuppgifter till en leverantör.

Med hjälp av det direkt insättning strategi att erbjuda lön och löner till anställda görs enklare med hjälp av Internet-teknik. Små företag som kontrakts med en löneleverantör är normalt kunna ladda upp information om den kommande löne med en viss dag i veckan. Den löneservice hanterar beräkningen av källskatt, försäkringspremier eller andra avdrag och inlägg en online rapport om den slutliga strukturen av lönesumman aktiviteten för den löneperiod.

Genom att associera bankinformation med varje anställd konto i löneprogrammet, är det möjligt för löne direkt insättning tjänst att fördela nettolön bland mer än ett konto. Det är inte ovanligt att anställda att ge kontonummer till besparingar samt kontroll konton. Om man antar att löne tjänsten tillhandahålls med löneuppgifter i tid, tjänsten utför elektroniska insättningar för varje anställd på eftermiddagen innan den officiella avlöningsdag. Detta gör det möjligt för bankerna att posta insättningar till konton på själva avlöningsdag. I sin tur, de anställda kan göra användning av dessa medel genom stängningsdags utstationering dagen.

Många tjänster som övervakar lönefunktioner förse varje anställd med online-tillgång till deras lön historia för innevarande år. I detalj omfattar brutto lön som erhållits i varje period, tillsammans med en uppdelning av all källskatt aktivitet och mängden nettolön postade i varje bankkonto som anges i databasen för den anställde. Det är inte ovanligt att en löne direkt insättning tjänst att förse den anställde med en papperskopia kvitto för varje löneperiod som återspeglar alla typer av tjäna aktivitet.

Ett antal löne program tillåter också arbetsgivare som hanterar lönefunktioner internt att upprätta elektroniska överföringar av nettolön till de bankkonton i samband med varje anställd fil. Liksom lönetjänster, dessa programvaror initiera oftast lönelistan direkt insättning på eftermiddagen före dagen lön, vilket gör det möjligt för de medel som skall anslås på faktiska avlöningsdag. Mjukvaran hanterar även processen att skapa papperskopia kvitton för varje anställd, samt skapa lönerapporter som kan skrivas ut när och om det behövs.

  • Med direkt insättning, är en anställds lön elektroniskt befordras till en eller flera bankkonto.