Hur gör jag förutsäga vädret?

October 29

Att kunna förutsäga vädret tar ofta specialiserade verktyg och en formell utbildning i meteorologi. För de bakgård prognosticators som antingen inte vill vara beroende av vad någon annan säger eller inte har tillgång till meterolog, men det finns några praktiska väder förutsägelse tips. Även dessa tips inte alltid kommer att vara korrekta prediktorer, kan de säkert hjälpa oftare än inte. Du kan använda en barometer, observera himmel och moln, och ens överväga dofter av olika delar av naturen.

För dem som kan få en, kan en barometer vara ett mycket användbart verktyg. Noggrant iakttagande barometern över en period av timmar bör vara ett exakt sätt att förutsäga vädret. En barometer läsning som kommer stadigt uppåt bör innebära klart väder. En barometer mätare går stadigt nedåt borde betyda stormigt väder. Barometern svävar oftast någonstans nära 30. Allt under detta kan tyda dåligt väder. Över 30 är oftast bra väder.

Cloud observation är ett annat bra sätt att förutsäga vädret. Mörka, solida moln, så kallade cumulonimbus, är oftast ett tecken på hårt väder, inklusive stormar med mycket regn och vind. Om de mörka områdena bryts av ljusare eller ljusare färger, sk Mammatus moln, kan det tyda på stormen bryter upp. Cirrus moln, som är wispy moln typ av i mönstret av en häst svans, vanligtvis indikerar bra väder, men kan betyda att det kan vara en förändring i nästa dag eller två.

Ett annat sätt att förutspå vädret är att titta på synlighet på himlen, både på morgonen och på kvällen. Detta är bra för både vinterväder förutsägelse och sommarväder förutsägelser. Om dis är närvarande, vilket kan fastställas på natten genom att titta på månen, bör vädret vara tydlig. Medan många människor förknippar haze med dålig luftkvalitet, betyder det också ingen fukt är närvarande för att slå partiklar ner.

En något mindre tillförlitlig mönster för dem som vill förutspå vädret är att leta efter dagg på morgonen. Om det inte finns någon dagg, kan detta vara på grund av kraftiga vindar, vilket innebär att det finns möjlighet till en förändring i vädret. Om vädret har varit dåligt i det förflutna dagen, innebär detta ett lågtryckssystem är sannolikt att ersättas av ett högtryckssystem. Om vädret har varit bra i modern historia, är det motsatt effekt sannolikt händer. Om dagg är närvarande, då mer av samma typ av väder kan förväntas. I vinterväder förutsägelse, en nordlig vind innebär vanligtvis torrt väder, medan en sydlig vind kan betyda regn eller snö.

Medan många kan håna frasen "lukta regnet," dofter avges av olika saker kan vara ett annat sätt att förutsäga vädret. Till exempel, träsk luktar oftast värst strax före regn, eftersom det är då de släpper den mest metan. Blommor allmänhet är som mest illaluktande strax före ett regn. Att vänja sig vid dessa lukter under bra väder, då märker några förändringar, är en möjlig väg att förutsäga vädret.

  • Det är viktigt att uppmärksamma prognoser för att bättre förbereda sig för väderbulletiner.
  • Förekomsten av dagg anses ibland när förutsäga vädret.
  • I vissa fall kan utseendet på månen användas för att förutsäga vädret.
  • En ficka barometer kan användas för att mäta atmosfärstryck.
  • Blixt från ett åskväder slår ett fält.