Tips för att hantera din stress om multipel skleros

October 31

Så, du är otroligt stressad över din multipel skleros (MS). Du oroar dig hela tiden om att få värre, att förlora ditt jobb, och hamna i rullstol. Tydligt, skulle ditt första val för att bli av med denna stress i ditt liv är att dumpa sjukdomen - men det är inte precis är möjligt. Det näst bästa valet är att fokusera på de saker du kan göra något åt ​​snarare än de saker du inte kan.

Till exempel kan du tala med din läkare för att se till att du gör allt rätt saker för att bromsa utvecklingen av din MS. Du kan också boka tid hos en yrkesinriktad rehabilitering kurator för att prata om din arbetssituation och karriärmöjligheter i fall du inte klarar av att göra ditt nuvarande jobb.

Nästa steg är att försöka lista ut vad som skrämmer dig mest om en rullstol. Även om de flesta människor aldrig behöver en, visualisera hur du skulle hantera hemma, på jobbet, och i världen om du använde en skoter eller stol gör inte ont - och i allmänhet hjälper.

Du kanske även vill prata med vissa personer med MS som använder förflyttningshjälpmedel för att se hur de har lyckats med dem. The National MS Society kan sätta dig i kontakt med folk som skulle vara glad att prata med dig. Du kan kontakta Sällskapet genom att ringa 800-FIGHT-MS (800-344-4867).

Du kan hantera stressen i MS genom att ta på de individuella rädslor och utmaningar en efter en. Du kommer bli förvånad över hur mycket mer självsäker och förberedd du kommer att känna när du gå head-to-head med varje boogeyman.

För att hjälpa dig att få sorteringsprocessen inleddes, kanske du vill hålla ett stress dagbok för ett par veckor för att se vad dina spänningar handlar om. Denna dagbok behöver inte vara komplicerat - bara några korta anteckningar om vad som händer när du märker själv känner dig stressad. En liten ficka kalender fungerar bra eftersom du kan ha den till hands för de stressiga stunder på språng.