Vilka är de olika typerna av italienska aptitretare?

March 1

Italienska köket har varit känt att fängsla diners runt om i världen med sevärdheter, dofter och smaker av dess rätter. Medan huvud-course italienska rätter kan ofta överskugga deras lättare motsvarigheter, alltmer traditionella italienska aptitretare har utvecklat sin egen fan base. Italienska aptitretare består typiskt av rökt kött och ost, tillsammans med olika typer av grönsaker. Denna kurs är oftast serveras kall och kan åtföljas av bröd och olivolja. Vissa icke-traditionella italienska stil aptitretare inkluderar stekt ost, skaldjur, pastasallader och flera sorters dip.

I Italien är den första kursen i en måltid som kallas antipasto och består av små portioner av kött, ost och grönsaker. Medan typer av objekt som serveras varierar beroende på region och tid på året, många antipasto skivorna har färsk mozzarella ost tillsammans med charkuterier såsom pepperoni och prosciutto. De typer av grönsaker kan innehålla oliver, kronärtskockshjärtan och paprika som kallas Feferoni.

Kursen kan också innehålla olika stilar av italienska bröd serveras med olivolja för doppning eller toppad med olika typer av livsmedel. Bruschetta är en av de mer välkända italienska aptitretare och består av en bit rostat bröd smaksatt med vitlök och olivolja. Bruschetta ofta toppad med hackad tomat och röd paprika. Andra recept kräver kött och ost pålägg eller vad grönsaker kocken har till hands. Bruschetta har blivit en populär mat utanför Italien och brukar ätas före måltid eller som mellanmål.

En annan italiensk förrätt som har vunnit stor popularitet utanför regionen är caprese. Caprese är en sallad som består av skivade tomater, mozzarella ost och basilika, vanligtvis klädd med olivolja. Denna förrätt kan serveras av sig själv eller ovanpå grillad tunnbröd.

Bläckfisk är en mer exotisk medelhavs maträtt som ofta listad som en av de italienska aptitretare i restauranger. För denna maträtt, är en bläckfisk hackad, bitarna doppat i smeten och djupa stekt. I Italien kan den serveras med bara salt och citron på sidan. I USA är det ofta åtföljs av en dippsås.

Vissa restauranger Amerikanska har utvecklat italiensk stil aptitretare som blandar traditionella ingredienser med nya framställningsmetoder. Stekt ost pinnar har normalt panerad och stekt mozzarella serveras med en dippsås. Rostade ravioli också blir allt lättare att hitta. Många andra amerikaniserade italienska aptitretare kan hittas på menyerna och i livsmedelsbutiker.

 • Ciabatta rullar.
 • Pepperoncini serveras ofta i antipasto.
 • Olivolja används för att göra sallad caprese och andra italienska aptitretare.
 • En förrätt med cream cheese, tomat, olivolja och basilika.
 • En antipasto tallrik kanske har olika kött, ost och bröd.
 • Klassiska antipasto diskens inklusive skivad prosciutto och salami tillsammans med oliver och diverse sorter av ost.
 • Stekt bläckfisk.
 • Räkor aptitretare.
 • En sallad caprese.
 • Tomat och peppar bruschetta.
 • Bruschetta sallad med färsk basilika och tärnade tomater.
 • Italienska aptitretare inkluderar vanligtvis charkuterier.