Organisera Electronic Files

February 24

I dagens snabba värld, hålla dina tekniska och elektroniska apparater välorganiserad är betydande att arbeta effektivt både på arbetsplatsen och i hemmet. Hålla dina elektroniska enheter såsom datorer, Blackberrys och digitalkameror som organiseras kommer att bidra till att njuta av snabbrörliga liv du lever i!

  • Har du viktig information i din dator som du inte vill ta bort men har inget behov av inom den närmaste framtiden? Detta är fallet för många människor som arbetar inom dataåldern. Ett enkelt sätt att ta bort informationen från datorn för att frigöra datorutrymme är att ta den viktiga informationen och lagra den på inspelningsbara CD-skivor. Använd en permanent tuschbläckpenna för att identifiera de filer du har på CD. Lägg året för att identifiera informationen. Placera CD-skivor i en mapp genom år eller informationskategori.
  • Organisera dina elektroniska filer i kategorier är en effektiv och enkel metod för att hämta information. Lagra information efter kategorier som ekonomi, medicinsk information, skola, mm kan tillåta dig att dra värdefull information snabbt. Kategoriinformation kan göra det lätt för andra som har tillgång till din dator för att dra upp information på din dator. Behovet av att lämna långa meddelanden kan elimineras på grund av den organiserade system som används på din dator.
  • Om du har en digitalkamera, kan du också kategorisera dina värdefulla foton utan svårighet. Lägg år och platser när du hämtar dina foton till datorn. Att ha mappar och undermappar som identifierar roliga semesterresor kan hjälpa dig att organisera dina bilder. Märka mappar efter resan namn, år, eller platsnamn kan hjälpa dig att enkelt hämta minnessaker från tidigare resor.
  • Mappar kan också skapas i ditt e-postprogram. Skapa undermappar i din inkorg kategori. Märk varje undermapp med namnet på din information kategori.
  • Kopiera e-postmeddelanden som du vill spara i ett Word-dokument och märka varje Word-dokument med året och namnet på din fil. Placera dina dokument under lämplig kategori i din dator elektroniskt filsystem. Om du gillar att hålla dina filer på CD-skivor, kopiera dina dokument på CD-skivan och förvara i ditt hem filsystemet. Du kan också skriva ut e-postmeddelanden och placera papperskopior i ditt hem skåp filsystemet.
  • Organisera elektroniska filer kan göras säker. Du kan lägga till lösenord till din fil dokumenten för att säkerställa sekretessen för dina filer. Lösenord kan placeras i din säkra eller boxar för ytterligare säkerhet. Att upprätthålla lösenord på en plats som är tillgänglig endast för dig och dem du vill ha information kan vara ett säkert sätt att skydda din filinformation. Uppgifter kan placeras i hemmet värdeskåp eller bankboxar.

Organisera elektroniska filer kan vara ett klokt sätt att behålla din personliga och arbetsinformation. Information kan placeras i undermappar i en katalog för snabb åtkomst. Att bo i en snabbt föränderlig värld kräver snabb tillgång till information.