Permanent bort en fil

February 13

Som standard är de flesta filer som du tar bort från ditt system inte fysiskt raderas. Istället är de flyttas till papperskorgen. Detta är så att du kan återställa en raderad fil om du senare upptäcker att du faktiskt behövde det. Men om du är säker på att du verkligen vill permanent ta bort en fil (alltså förbi skyddet Papperskorgen ger dig), är det lätt att göra.

Om du använder Windows Explorer, det finns ett par sätt att ta bort en fil. Ett sätt är att välja filen (dvs enkelklicka på filnamnet) och tryck klaviaturens Delete. Ett annat sätt är att högerklicka på filen och välj Ta bort på snabbmenyn. I båda fallen är filen flyttas till papperskorgen. Om du istället vill du permanent ta bort filen, bara hålla ner skifttangenten när du utför rader.

Det är ett känt problem i Windows vari använder tangentbordet för att göra en Shift + Delete inte alltid permanent radera filen. Detta kan vara besvärligt, särskilt om filen du försöker radera är mycket stor. Det verkar inte finnas någon sådan problem, dock permanent radera filen genom att hålla Skift och radera filen via snabbmenyn.

Detta tips (12430) gäller för Windows 7.